Home » Свободна зона » Тези 10 нови тайни за смартфона, които ще ви изненадат
10 тайни за смартфона

Тези 10 нови тайни за смартфона, които ще ви изненадат

Преди 10 години, за да направите 10 различни неща, имахте нужда от 10 различни устройства.

Днес много неща са заменени от смартфона. Обаждаме се, пишем, гледаме телевизия, четем медии и дори извършваме плащане с помощта на смартфона. Но това не е всичко.

Вижте някои полезни инструменти от смартфона, които могат да Ви помогнат в ежедневието.

Надпис на екрана за заключване : Вашият телефон е загубен и разбира се екранът е с графичен ключ. Само Вие знаете тайния код. Изглежда, че няма надежда да си върнете любимата джаджа. Оказва се, че има! В по-новите версии на Андроид можете да добавите надпис в заключения екран, който примерно да е – „Ако сте намерили моя телефон, моля обадете се на …. номер.“ Отворете „Настройки“ – „Заключване на екрана и пароли“ – „Подпис на заключения екран“. Можете да оставите всичко – резервен телефонен номер или електронна поща.

Гаранция за връщане на изгубен смартфон: Ако надписът е малък, тогава можете да сте сигурни. Приложенията против кражба ще ви помогнат. Те имат широк спектър от дейности. Например Cerberus може тайно да прави снимки камера, да активира микрофон, да блокира смартфон или да изтрива данни от него, да установи координатите си или да включи силна аларма, за да привлече вниманието на другите.

Режим за пестене на памет: Рано или късно паметта на сматрфона ще намалее. За да избегнете това, можете да използвате флаш устройство, облъчни услуги (cloud), като Dropbox или да свалите снимката на компютъра. И можете да качите снимки в Телеграм Месинджър. В него можете да изпращате файлове, съобщения и линкове към себе си. Тя може да се използва свободно както като хранилище за облаци, така и за бележник. Просто намерете своя номер и напишете нещата, които искате.

Система за сигурност от смартфон: Една от възможностите за използване на стар смартфон е да създадете непретенциозна система за сигурност за вашия дом. Приложение с функция сензор за движение ще превърне смартфона в камера за наблюдение, която ще прави снимки, когато някой се появи в рамката. Снимките Ви се изпращат незабавно. Можете също така да използвате смартфона като детегледачка за дете – в този случай се нуждаете от приложение, което реагира на шум. Но не забравяйте, че за реална сигурност е по-добре да използвате специални устройства.

DVR: Друга полезна функция е използване на камерата на смартфона за DVR. Смартфонът трябва да бъде фиксиран така, че камерата да има максимален изглед. За максимален ефект можете да използвате приложенията, които са създадени, за да превърнете своя смартфон в DVR. Разбира се, не става дума за използването му през цялото време (по-добре е да си купите добър DVR за това). Но това е полезно, например в случаите, когато наемете автомобил за туристическо пътуване.

Достъп до магичното меню: Ако вземете телефона си много сериозно и прекарате много време с него, няма нищо срамно да извършите подробната му настройка. За да направите това трябва да отворите Developer Menu. Settings – “About phone” докоснете 7 пъти върху елемента “Assembly number” (Номер на монтажа). Поздравления, сега сте разработчик! В това меню има много параметри за подобряване на производителността, качеството на комуникацията и външния вид на системата.

Ултравиолетов детектор: Ултравиолетовият детектор – нещо не само забавно, но и много полезно. Например, с него можете да проверите автентичността на банкнотите. Направете това у дома с тиксо, маркери и смартфон. Ще ви е необходим смартфон със светкавица (фенерче), лилав и син маркер и тиксо. Залепете тиксото на светкавицата, оцветете със синия маркер, добавете още една лента слой отгоре, оцветете го в лилаво и след това добавете още два слоя в същата последователност. Готово!

Изграждане на ниво от смартфон: Смартфоните отдавна са оборудвани с акселерометър и жироскоп, което Ви позволява да определите положението на устройството в пространството. Изтегляйки приложението за Андроид и iOS, можете да ги замените със стандартно ниво на конструктивния дух. Най-малкото за малките домашни задължения, те определено ще работят. За професионална конструкция е по-добре да използвате отделен инструмент.

Интересни статистически данни: За да разберете колко сте зависими от телефона си и кое приложение го затруднява, можете да намерите интересни статистически данни. За да направите това в iOS е лесно: “Settings” – “Battery” и натискате клавиша за набиране, който е вдясно от колоната “Last 7 days”. Ще се покаже списък с най-популярните приложения в низходящ ред. Но за Андроид ще трябва да инсталирате приложение, като например Instant.

Монохромен режим: За да спестите батерията и да пазите зрението си, когато четете, можете да използвате монохромен режим. За да направите това, в менюто “magic” menu of the developer, трябва да намерите елемента „simulate anomaly“ и да включите монохромен режим. Така вашият смартфон ще покаже картината в черно и бяло.

Надпис на екрана за заключване : Вашият телефон е загубен и разбира се екранът е с графичен ключ. Само Вие знаете тайния код. Изглежда, че няма надежда да си върнете любимата джаджа. Оказва се, че има! В по-новите версии на Андроид можете да добавите надпис в заключения екран, който примерно да е – „Ако сте намерили моя телефон, моля обадете се на …. номер.“ Отворете „Настройки“ – „Заключване на екрана и пароли“ – „Подпис на заключения екран“. Можете да оставите всичко – резервен телефонен номер или електронна поща.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар