Home » България » Тежка съдба над българско село, мъжете умират

Тежка съдба над българско село, мъжете умират

49-годишен мъж се удави в частен водоем в кюстендилското село Вратца, съобщиха от полицията. Сигнала за инцидента, при който намира смъртта си Любомир Велинов, подават случайно преминаващи оттам кюстендилци към 18:49 часа на 22 август.

Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, като следи от насилие не са открити. Кметът на селото Валентин Точев е покрусен от случилото се: „Разбрах от хората в селото вечерта в четвъртък. Всички се чудят какво е правил Любо там. Водоемът не е голям, дълбочината е 2 метра, не знам обаче дали по принцип той е можел да плува. Не се е женил, има още двама братя и сестра, пише struma.bg.

Работлив бе иначе, разполагаше с каруца и прекарваше някои неща срещу заплащане – я земеделска продукция, я нещо друго”, уточнява Валентин Точев.

Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е започнато досъдебно производство, а около водоема вече са поставени сигнални ленти.

В село Вратца побързаха да припомнят и за тежката съдба, която тегне над населеното място. От години вдовици с помощта на спонсори градят храм, така че да пресекат серията от смъртни случаи на мъже в населеното място.

Три овдовели преди години жени в с. Вратца вече издигнаха нов храм “Св. Дух” в селото. Първо регистрирали църковно настоятелство, дали и средства да се излеят основите, да купят материали, та да се започне. Обърнали се и към спонсори. После и общината подкрепила начинанието – веднъж с 1000, втория път – с 9000 лева. Отзовали се с известна сума и от Светия синод.

Черквата вече е издигната, измазана отвън. Поставили и 70-килограмова камбана, която платили от пловдивска фирма. Направили им отстъпка за християнския символ, обясни кметът Валентин Точев. Предстоят обаче още много харчове, работа по изографисването вътре, нов иконостас.

Вратца си има стара черква – “Св. Димитър”, осветена през 1910 г. Тя обаче е доста отдалечена в планината Лисец, трудно се достига до нея. Новият храм е в самото село, в западната му част, в посока областния град.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Люпко: Може да съм като селекционер за ЦСКА

Доскорошният треньор на ЦСКА-София Люпко Петрович наруши медийното мълчание. Точно 20 дни след като подаде ...

Мистерия със смъртта на 41-годишен мъж в Русе

Близките на мъж, загинал в катастрофа при неясни обстоятелства в Русе, днес са на среща ...

Гоце Делчев се размина на косъм от голяма трагедия

Лек автомобил се блъсна в ограда на бензиностанцията кай град Гоце Делчев. Водачката е с ...

Разкрития по разследването за Тръмп

Високопоставеният дипломат Уилям Тейлър даде показания по разследването срещу американския президент Доналд Тръмп, съобщи Ню ...

Започнаха арестите на кандидати за кметове и съветници в Несебър

Около 22:30 часа тази нощ започнаха арестите на трима кандидати за общински съветници и двама ...

23 октомври 1956 г. Въстанието в Унгария

Унгарското въстание от 1956 г. е спонтанен революционен бунт срещу правителството на Унгарската народна република ...