Home » България » Теменужка Петкова: Няма засилване на руското влияние

Теменужка Петкова: Няма засилване на руското влияние

След разговорите между министър-председателя Бойко Борисов и неговия колега от Русия Дмитрий Медведев по никакъв начин не можем да говорим за увеличаване на зависимостта на България от Русия. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред Нова ТВ.

По думите на Петкова националният интерес на България и политиката на правителството по отношение областта на енергетиката са много ясно дефинирани.

Тези усилия били свързани с това управляващите да осигурят сигурността на доставките на енергийни ресурси и да създадат такива условия за диверсификация на източниците и маршрути за доставка на природен газ.Това на практика означавало енергийна сигурност, конкуренция и конкурентоспособна икономика.

„Сега е лесно да се говори каква е била стойността на проекта през 2006 година. Тя е 3 млрд. 997 млн. евро, но в тях не е включена ескалацията. В рамките на разговорите, които са водени от 2006 до 2008 година не е финализиран договорът за изграждането на централата и не са определени неговите параметри в това число и параметрите, свързани с финансите“, обясни Петкова и добави, че технологията за изграждането на реактора е най-съвременната и сигурната такава.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

В България: главен прокурор – надглавен прокурор – Господ!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Между ...

Играч на Дортмунд с нелепа контузия

Един от основните футболисти на Борусия (Дортмунд) – Аксел Витсел, ще пропусне оставащите четири двубоя ...

Патриарх Неофит прие ръководството на прокуратурата

Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски прие днес главния прокурор Сотир Цацаров и ...

Как по-лесно да извадите кадастрална карта

Кадастрално – административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър улеснява достъпа на ...

Пак се изложихме пред чужденците

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Една ...

Противник на Тръмп: Без бизнес в чужбина

Претендентът за кандидат-президентската номинация на Демократическата партия на САЩ за изборите догодина Джо Байдън заяви, ...