Home » България » Телата на загиналите българи в самолетна катастрофа в Македония вече са открити (ВИДЕО)

Телата на загиналите българи в самолетна катастрофа в Македония вече са открити (ВИДЕО)

Телата на загиналите българи в самолетна катастрофа в Македония вече са намерени, съобщиха от Гражданската въздухоплавателна служба в Скопие, предаде „Канал 3“.

Загиналите са бизнесменът Георги Бошнаков, съпругата му Калина Цонева и двете им дъщери на 19 г. и 14 г. – информация, която обаче още не е официално потвърдена от Министерството на външните работи.

Машината изчезнала от радарите в 17:15 ч. българско време – малко повече от час след началото на полета си от Охрид за София вчера. Преди това пилотът е съобщил, че има силни турболенции. Той първо поискал да кацне в Скопие, но малко по-късно съобщил, че продължава към София.

Издирвателната операция е приключила. Днес предстои да бъде достигнато до мястото на инцидента, като най-вероятно ще бъде използван и хеликоптер, тъй като става въпрос за труднодостъпна местност. Предстои да започне и разследване на случая, в което трябва да се включи и български екип от министерството на транспорта и информационните технологии.

„Малкият самолет беше загубен от радарната система следобед край Солунска глава. Останките от самолета са локализирани, както и телата на четиримата пътници“, обявиха от македонската Агенция за гражданско въздухоплаване, като уточняват, че за локализирането са използвани хеликоптери на местното МВР.

Междувременно от МВнР съобщиха, че „за инцидента е информиран министър-председателят на Бойко Борисов. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония“.

Северна Македония
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Всички са луди по гения Леонардо

Поради огромния интерес, свързан с изложбата, посветена на 500-годишнината от кончината на Леонардо да Винчи, ...

Голяма победа за Борис Джонсън

Борис Джонсън, фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза Мей, спечели най-много гласове на днешния ...

Германия и Украйна не могат да се разберат за руския газ

Позициите на Украйна и Германия по въпроса за „Северен поток-2“ са противоположни, но Киев е ...

Експерт за трагедията в Чешнегирово: Не са приложени мерките за безопасност

„Очевидно е, че мерките за безопасност не са приложени. Така разбирам аз, тъй като парашутът ...

Американската армия дава още $250 милиона на Украйна

Пентагонът обяви, че е одобрил военна помощ на стойност 250 милиона долара за подпомагане на ...

Как един украински олигарх надхитри Брюксел

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. С ...