Home » България » Татяна Дончева за Гешев: Нагоре лази, надолу гази

Татяна Дончева за Гешев: Нагоре лази, надолу гази

Предстоящото излъчване на главен прокурор е много неприятно и предвещава бури. Това каза пред бТВ лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева по повод единствения номиниран за поста Иван Гешев, чийто избор предстои.

„Човекът е завършил Полицейската школа, ходи с пищов на кръста и непрестанно е в екшъни. Как си представяте, че ще се държи по различен начин, ако го направите главен прокурор. Ще се държи по същия начин, но още по-безконтролно, защото там няма нито интелект, нито задръжки”, смята Дончева.

Тя прогнозира, че предстоят незаконни арести, за които после отново ще плащаме обезщетения.

Според Дончева професионалната кариера и образованието на Гешев го формират като човек с полицейски манталитет. „Такива хора си имат своите особености – полицаите и военните, те нямат нищо общо с магистратския манталитет и никога не могат да го придобият”, каза още Дончева. За манталитета на бъдещия главен прокурор каза още: „нагоре – лази, надолу – гази”.

Тя сравни издигането на Гешев за главен прокурор със скандала около поисканата оставка на директорката на Музикалното училище в София Столина Добрева заради отказа да назначи без конкурс оперната прима Дарина Такова.

Според Дончева министърът на културата Боил Банов с реакцията си е дал повод за собствената си оставка. Фейсбук не е място, където да се издават административни заповеди. Абсолютно недопустима е да се иска оставката на един училищен директор, защото е спазил наредбата Примадоната може да иска всичко и да проявява капризи, министърът не може даде воля на тези капризи. Това показва нашето отношение към правилата”, коментира още тя.

Относно битката за София на предстоящите местни избори лидерът на „Движение 21” призова леви и десни да се обединят поне на втория тур за пробив срещу ГЕРБ. По думите ѝ те могат да застанат зад номинацията на Мая Манолова.

„Гражданите в София са по-смели от тези в провинцията. Това дава възможност да се направи пробив срещу това мутренско статукво. Няма нищо лично в тази работа”, уточни Дончева.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Страшна болест нахлува в България

У нас идва страшна болест със силата на цунами. Това заяви доц. Лазар Узунов от ...

Турция: Volkswagen не са се отказали от нас

Германският автомобилен гигант Volkswagen не е спрял инвестицията си в Турция. Това заяви турският зам.-министър ...

Мед. сестри организирали боеве между пациенти с Алцхаймер

Арестуваха три медицински сестри за организиране на боеве между пациенти с Болестта на Алцхаймер, съобщават ...

ВМА не пуска никой до Стефан Данаилов

Големият актьор Стефан Данаилов все още не е изведен от състоянието на медикаментозна кома, в ...

Валери Симеонов в Попово: Гласувайте за истинските патриоти

„Гласувайте за истинските патриоти! Те са доказали с работата си, а не просто на думи, ...

Вучич: Косово е Сърбия

Косово е Сърбия. За това настоя за пореден път сръбският президент Александър Вучич. Вучич заяви, ...