Home » България » Търговци готови за протест заради горивата
Търговци готови за протест заради горивата
Търговци готови за протест заради горивата

Търговци готови за протест заради горивата

Контролът на пазара на горивата, за който говори премиера е малко закъснял. Вносителите акцентираха, че Законът за горивата ще бори сивата икономика, но никой не посочи къде се генерира тя. Това заяви Симо Симов от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива (НСТПГ) в ефира на bTV.

„Сивата икономика не е при нас. Тя не се търси правилно. Ние сме толкова осветени, че няма накъде повече. От самото начало искаме да се срещнем с представители на бранша, но никой не ни е търсил“, това каза Дойчин Иванов, представител на дребните търговци на горива.

„От внасянето на закона г-н Емил Димитров се опитва да манипулира, използвайки нас. Основните проблеми са други , а не изискваните 20 000 лева банкова гаранция. Има силно ограничение как можеш да оперираш със законно закупените горива“, заяви Симов. „Благодарение на министъра на икономиката бяхме чути и ние“.

„С този закон убиваш един частен бизнес, за да дадеш шанс на друг частен бизнес. Това е прецедент“, добави той.

„Има неща, които трябва да се преразгледат и да се вземат предвид и нашите искания. Ние сме много по-отдавна на пазара. Поддържаме по-ниски цени на бензиностанциите в селата, защото хората са по-бедни. Явно това пречи“, коментира Иванов.

Той прогнозира, че до една година цените ще нараснат с един лев и предупреди, че монополът ще доведе до това. Освен това смята, че хората ще излязат по улиците. Ние сме в стачна готовност, пък каза Иванов.

„Надяваме се, че ще надделее разумът и законът ще бъде върнат за ремонт“, казаха още представителите на дребните търговци на горива.

Търговци готови за протест заради горивата

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Протест в защита на Бисер Петков

Протест в защита на отстранения социален министър Бисер Петков се очаква в столицата днес, съобщи ...

Протест на Ломско шосе срещу евтино отчуждаване на имоти

Собственици на имоти, излязоха на протест на бул. „Ломско шосе”. Хората са възмутени, че Столичната ...

Бунт в Захарна фабрика

На протест се събраха днес жители на столичния квартал „Захарна Фабрика“, предаде bTV. Причината за ...

Хиляди на протест във Флоренция

Десетки хиляди излязоха на протест във Флоренция, съобщи ANSA. Демонстриращите се обявиха срещу крайнодесните движения. ...

В Хонконг благодариха на САЩ

Стотици граждани излязоха на протест в Хонконг, съобщи РИА Новости. Те протестираха срещу действията на ...

Гърция беснее срещу Турция

Гръцката делегация напусна със скандал откриването на Трансанадолския газопровод ТАНАП, съобщи Катимерини. Гръцката делегация беше ...