Home » България » Танева уволнила служител още в първия си работен ден

Танева уволнила служител още в първия си работен ден

„Още вчера бях на УС на Фонд „Земеделие“, освободихме Иванка Багдатова, на нейно място назначихме Евдокия Кръстева, по настоящем експерт и началник-отдел, била е държавен експерт в Брюксел, ескперт в земеделието, надяваме се, че ще успее да се справи със задълженията си. Това е избор за хората.“

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ новият земеделски министър Десислава Танева.

„Усещането за корупция е много тежко, какви са точните размери, са процеси, които в момента работят, проверяват се всички къщи за гости, но темата и съмнението, че там може да възникне проблем по отношение на правила и корупция бяха още в първия ми мандат като министър.

Тези къщи сигурно са направени по правилата, които Брюксел е задал, но не са изпълнили целите, но това не е масовото, защото къщи за гости има и те са повечето, и те ще излязат с такива функции, където хората работят семейно, фамилно, в райони където са подходящи за такъв вид дейност, свързани с културно историческото ни наследство“, посочи още министърът.

„Проверките и риск анализа в държавното земеделие се разпределят със софтуер на случаен принцип и субективен фактор е невъзможен“, посочи Танева. Субективен фактор е възможен, ако е възможно да бъде пробит този софтуер, обясни тя.

По отношение на близките и семейни връзки в къщите за гости тя коментира така: „Всеки конкретен случай трябва да бъде проследен и да се види има ли субективен елемент, има втори, трети братовчеди, не винаги са в добри отношения, не може едно лице в обществено- политическия живот, да има роднини и да не може нищо да работи. Но там, където е имало субективизъм или не по правилата, всичко това е установимо.

В момента тече проверка от прокуратурата в ДФ „Земеделие“ няколко човека преснимат цялата документация на всеки един проект на къщи за гости, трябва да се приложат всички санкции и да не допуска това, и да не се изкривява една мярка, която е добра за развитие на районите, които имат нужда от това.“

Танева посочи, че няма къща за гости, декларирала е всичко и се въздържала от придобивания откакто е във властта, заради усещането, което могат да донесат към обществото.

„Това е съзнателен мой избор, аз обичам да живея сред природата и смятам, че на човек не му трябва толкова много“, заключи за имотните желания Танева.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Откриха нов арест в Сливен

Нови арестни помещения бяха открити днес в Сливен. На церемонията присъстваха заместник-министърът на правосъдието проф. ...

Велосипедистите – новите градски анархисти

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Коментар ...

БСП: Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ Белене ВИДЕО

БСП е в шок от абсурдите в държавата. За месец юни-юли-август българското производство плаща най-скъпата ...

Жорж Ганчев ограбен до шушка преди смъртта си

Сърдечна недостатъчност е причината за смъртта на Жорж Ганчев, настъпила рамо сутринта в понеделник. Легендарният ...

Приемаме еврото най-рано през 2023 г.

България може да приеме еврото най-рано след 4 години, но за целта трябва да отговори ...

Слави разпусна „Магаданс“

Една ера отиде в историята – Слави Трифонов разпусна балет „Магаданс“. Така вестник „България днес“, ...