Home » България » Танева уволнила служител още в първия си работен ден

Танева уволнила служител още в първия си работен ден

„Още вчера бях на УС на Фонд „Земеделие“, освободихме Иванка Багдатова, на нейно място назначихме Евдокия Кръстева, по настоящем експерт и началник-отдел, била е държавен експерт в Брюксел, ескперт в земеделието, надяваме се, че ще успее да се справи със задълженията си. Това е избор за хората.“

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ новият земеделски министър Десислава Танева.

„Усещането за корупция е много тежко, какви са точните размери, са процеси, които в момента работят, проверяват се всички къщи за гости, но темата и съмнението, че там може да възникне проблем по отношение на правила и корупция бяха още в първия ми мандат като министър.

Тези къщи сигурно са направени по правилата, които Брюксел е задал, но не са изпълнили целите, но това не е масовото, защото къщи за гости има и те са повечето, и те ще излязат с такива функции, където хората работят семейно, фамилно, в райони където са подходящи за такъв вид дейност, свързани с културно историческото ни наследство“, посочи още министърът.

„Проверките и риск анализа в държавното земеделие се разпределят със софтуер на случаен принцип и субективен фактор е невъзможен“, посочи Танева. Субективен фактор е възможен, ако е възможно да бъде пробит този софтуер, обясни тя.

По отношение на близките и семейни връзки в къщите за гости тя коментира така: „Всеки конкретен случай трябва да бъде проследен и да се види има ли субективен елемент, има втори, трети братовчеди, не винаги са в добри отношения, не може едно лице в обществено- политическия живот, да има роднини и да не може нищо да работи. Но там, където е имало субективизъм или не по правилата, всичко това е установимо.

В момента тече проверка от прокуратурата в ДФ „Земеделие“ няколко човека преснимат цялата документация на всеки един проект на къщи за гости, трябва да се приложат всички санкции и да не допуска това, и да не се изкривява една мярка, която е добра за развитие на районите, които имат нужда от това.“

Танева посочи, че няма къща за гости, декларирала е всичко и се въздържала от придобивания откакто е във властта, заради усещането, което могат да донесат към обществото.

„Това е съзнателен мой избор, аз обичам да живея сред природата и смятам, че на човек не му трябва толкова много“, заключи за имотните желания Танева.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Тръмп: Тази се побърка

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нови нападки срещу председателката на Камарата на представителите Нанси ...

Шофьор блъсна пешеходка в Пазарджик и избяга

Шофьор с джип е блъснал пешеходка на пазарджишкия булевард „Александър Стамболийски“, съобщи говорителят на Областната ...

Софи Маринова изненада всички със СНИМКИ от къщата си в Етрополе

Наскоро Софи Маринова се завърна от турнето си в Америка с доста дивиденти. Певицата била ...

ЕС: Очакваме новия премиер в Лондон

Европейската комисия изрази готовност да работи със следващия британски министър-председател, независимо кой ще заеме поста ...

Пуснаха на свобода любимия на Мегз

Възлюбеният на Мегз е на свобода, съобщи Plovdiv24. Срещу 5 000 лева Румен Рончев е ...

Вучич: Няма да забравим бомбардировките на НАТО

Президентът Александър Вучич сподели спомените си за периода на бомбардировките на НАТО в края на ...