Home » Свят » Тъмната страна на Дисни, която ще ви шокира
Тъмната страна на Дисни

Тъмната страна на Дисни, която ще ви шокира

Шокиращи факти за Дисни! Знаете ли, че…

В продължение на десетилетия, „Дисни“ радва света със своите карикатури, игрални филми и тематични паркове. От „Снежанка“ до „Замръзнало кралство“, всички те предлагат забавление за много поколения. Ето защо е и малко вероятно е този бранд да изчезне.

Все пак има една тъмна страна, на която повечето феновете на Дисни не знаят, включително неприятни расови стереотипи и трагични смъртни случаи, пише Profit.bg.

Ето няколко шокиращи факти за Дисни.

Урсула от „Малката русалка“ е била вдъхновена от травестит.

Повечето деца са ужасени от злодея в „Малката русалка“ Урсула. В началото на продукцията аниматорите се опитаха да направят няколко варианта на злодей, но в крайна сметка се вдъхновиха от музата на Джон Уотър Divine.

В Дисниленд може да се разхождат диви котки

От години Дисниленд разрешава десетки диви котки да се разхождат наоколо. Те са обект на внимание сред много потребители на Instagram, а според управата на парка тези животни помагат за борба с гризачите.

Цар Лъв вероятно е бил откраднат от японския филм, наречен „Кимба – белият лъв“.

Докато Дисни отрича да е откраднал историята от „Кимба – белият лъв“, трудно е да отречем удивителните прилики между двата героя. Историята и героите са много сходни. Дори основните имена на героите са Кимба и Симба.

Уолт Дисни е бил таен информатор на ФБР срещу комунизма.

По време на Студената война Уолт Дисни си сътрудничи с ФБР и е информатор срещу комунистическите действия. Той е съосновател на Алианса за филми, за запазване на американските идеали за борба с комунистите в индустрията. ФБР често са преглеждали филмите на Дисни и са възразявали, когато има съдържание, което не им хареса.

Дисни е била съден за изобразяването на хиените като злодеи в Цар Лъв.

Някои биолози смятат, че злодеите хиени в „Цар Лъв “ създават негативни стереотипи на хиените и съдят Дисни за клевета.

Бийтълс официално се разделят в Disney World.

Ако много хора смятат, че това най-щастливото място на земята, какво ще кажете, ако разберете, че тук Бийтълс официално се разделят. На 29 декември 1974 г. Джон Ленън подписва договора, който прекратява сътрудничеството.

Дисни отхвърля молба на жена, защото е жена.

През 1938 г. Мери Форд кандидатства за част от анимационния отдел на Дисни, но получава писмо за отхвърляне, в което се казва: „Жените не изпълняват  никаква творческа работа във връзка с подготовката на карикатурите за екрана, тъй като тази задача се изпълнява изцяло от мъже.“

Актрисата, озвучаваща на Снежанка, получава само 970 долара.

Адриана Каселоти, гласът на Снежанка, получава възнаграждение от едва 970 долара и тъй като гласът й е толкова разпознаваем, тя не може да си намери работа след това. Когато иска да започне като радиоводеща, тя получава отговор: „Съжалявам, но този глас не може да се използва никъде. Не искам да развалям илюзията на Снежанка.

Тъмната страна на Дисни, която ще ви шокира

Влакчето Матерхорн е причинило два смъртни случая.

През 1964 г. петнайсетгодишно момче е изхвърлено от влакчето, а двайсет години по – късно 48 годишна жена не се закопчава добре и пада.

35 служители на Дисни са арестувани за сексуални престъпления.

В рамките на 10 години 35 служители на Disney World са арестувани за сексуални престъпления като детска проституция, порнография и др. Сред тях са охранител, аниматор и продавач в магазин за подаръци.

 В „Карибски пирати“ снимат истински човешки черепи.

Създателите на Карибски пирати не са били впечатлени от изкуствените черепи, които имат, затова се сдобиват с истински човешки черепи от медицинския център на UCLA. Те твърдят, че след това са погребани, но не всички са убедени.

Хората разпръскват истинска човешка пепел в обитаваното от духове имение.

Много хора идват в обитаваното от духове имение в Дисниленд, за да пръскат праха на близките си. Това не е разрешено, но все пак успяват да ги разпръснат, без да ги хванат. Обаче служителите почистват, за да спазват здравните кодекси.

Дисниленд забранява посетители и служители с дълги коси и брада

До 60-те години Дисниленд отказва да допусне мъже с дълга коса в парка. Те също така не наемат никой, който има мустаци или бради. По-късно обаче променят тези политики поради недостиг на работници.

„Историята на играчките“ заимства историята от телевизионния филм от 1986 г. „Коледната играчка“.

Всеки обича „Историята на играчките“.  Малко хора обаче осъзнават колко голяма част от историята е подобна на телевизионния филм от 1986 г., наречен „Коледната играчка“. В Коледната играчка главният герой е притеснен, че ще бъде заменен от нова играчка. Новата играчка е герой от космическото пространство, наречен „Метеора, кралица на астероидите“.

Тийнейджър е бил убит, когато се е промъкнал в Дисниленд.

През 1966 г. 19-годишният младеж изкачил високата външна ограда и се качил на монорелса, надявайки се да влезе в парка. Но е блъснат от влака, който е идвал.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар