Home » Без цензура » Така е в България! Клетник гладува самотен в къща без ток и вода
Така е в България! Клетник гладува самотен в къща без ток и вода
Така е в България! Клетник гладува самотен в къща без ток и вода

Така е в България! Клетник гладува самотен в къща без ток и вода

Мъж, изписан вчера от клиниката в „Раднево”, е върнат в родната си къща в село Красново. В нея няма елементарни условия за живот. За това предупреждават съседите на мъжа, пише „Марица”. Иван Пенков Георгиев бил обвинен преди години за убийство. След това бе оправдан и изпратен да лежи в клиниката в Раднево.

Преди 3 дни е прехвърлен оттам в родната му къща, която е пред разпадане, предупредиха хората от селото. Според тях държавата просто си е измила ръцете за грижите около този пациент.

Иван е на 41 години. Майка му Магда е починала преди доста време. След това е умряла и сестра му. Оттогава имотът е оставен на стихиите. В родната му къща няма нито електричество, нито течаща вода. Вчера го докараха и оттогава съседите се грижим за прехраната му. Това обаче не може да продължава дълго, предупредиха красновци, които обгрижват Иван.

Хората не знаят точната диагноза на 41-годишния мъж, но подчертават, че той редовно си пие лекарствата. Докато бил задържан в Раднево, му била уредена и инвалидна пенсия, но не знаят взима ли си парите. Дори и с тях обаче Иван не може да се грижи сам за себе си, твърдят съселяните му.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар