Home » Свят » Тайванските машиностоители в ерата на индустрия 4.0

Тайванските машиностоители в ерата на индустрия 4.0

EMO Хановер, най-голямото световно изложение за металорежещи и металообработващи машини, стартира в едноименния град в Германия по-рано тази седмица. В изложението участие взеха общо 206 тайвански производители, което превърна тайванците освен в най-голямата група, участваща в събитието, различна от европейските представители, но и в третата по големина въобще.

Тайван от дълго време работи усилено в производството и усъвършенстването на цифрови програмно-управляеми машини (ЦПУ/CNC) и инструменталната им екипировка, като се утвърди и като един от най-големите производители на CNC центрове, работещи по петте оси (освен стандартните линейни X,Y и Z и по двете ротационни – А и B). През последните години тайванската индустрия полага огромни усилия да се развива в областта на индустрия 4.0 и да е лидер в иновативните смарт технологии. Тази година Република Китай представя на изложението както стандартни, така и множество тясно персонализирани машини, създавани по конкретни клиентски спецификации, производствени линии и цялостно оборудване за тях.

Регистрираните общо 206 тайвански производители заемат огромна площ от 21,052 квадратни метра – цяла една палата от изложението. Сред основните изложители са FFG, Victor Taichung, Tongtai, HIWIN, GOODWAY, LITZ, YCM, FEMCO, WELE, Hartford, DAHLIH, CHMER.

С идването на ерата на индустрия 4.0 тайванските машиностроители значително напреднаха в областта на смарт технологиите под ръководството на TAMI (Тайванска асоциация на машиностроителната индустрия), която и през 2019 г. усилено ще продължава да насърчава производството на облачни технологии.

Председателят на TAMI Ко Па-Хси посочи, че благодарение на успехите на редица тайвански компании в проучванията и иновациите, производството на машини в Тайван ще достигне до нетна стойност от 65 милиарда USD през следващите 10 години, което ще превърне страната в един от световните лидери в сектора.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Идиотски гаф с телефон едва не провали футболен мач

Без ВАР остана дербито в Саудитска Арабия между Ал Фатех и Ал Насър 0:1, а ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Собствениците на Юнайтед няма да разкарат Солскяер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер може да се чувства спокоен за поста си ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...