Home » Свят » Тайванска компания пионер в биотехнологичното земеделие

Тайванска компания пионер в биотехнологичното земеделие

TCI Co., Ltd бе поканен да се присъедини към 11-тата годишна среща на „Климатичната седмица в Ню Йорк“ – един от най-добрите световни форуми, фокусиран върху глобалните климатични изменения.

От 2009 г. това събитие се провежда ежегодно и обединява международни лидери от държавния сектор, частния сектор и неправителствени организации, за да обсъдят потенциалните въздействия върху селското стопанство, промишлеността, хранителните продукти и потреблението на енергия, породени от изменението на климата, както и да предложат планове за действия, които ще бъдат следвани през следващите десет години.

Сред присъстващите тази година бяха бившият държавен секретат Джон Кери, Педро Санчес – министер-председател на Испания, Карлос Алваро Кесада – президентът на Република Коста Рика, Мет Фредериксен – министър-председател на Дания, Гавин Нюзом – губернатор на Калифорния и Хосе Ангел Гурия – генерален секретар на Организация за икономическо сътрудничество и развитие.

Сред представителите на частния сектор, взели участие в срещата, бяха McKinsey & Company, Unilever, Estée Lauder, Johnson & Johnson, IKEA, 3M, и Orsted.

Освен, че бе преразгледано изпълнението на споразуменията за всички инициативи, свързани с чистата енергия, включително RE100, EP100, и EV100, бяха поканени и водещи компании, успели да изградят успешен бизнес модел, благоприятен за околната среда и с нисък разход на енергия. В тазгодишното издание на срещата TCI бе компанията, представяща Тайван.

Реми Лий, началник на отдел и говорител на TCI, сподели своя опит, изтъквайки, че моделът „Turn Waste into Gold“ („Превръщането на отпадъци в злато“) – кръгова икономика, базирана на селскостопанските вторични продукти, е изключително успешен за компанията.

Управлението по вертикалата започва от основите, от земеделската земя и подбора и наблюдението на суровините. TCI анализира всички части на растенията посредством своя методология, наречена „био-ресурсен мониторинг“, за да открие кои биха били потенциалните активни съставки за своето производство. До този момент компанията успешно разработва висококачествени продукти, като придобива активните съставки от вторични продукти като бананови кори, бананови цветове, фъстъчена обвивка и различни видове неузрели плодове. Тези продукти също осигуряват изключителни конкурентни предимства за техните клиентски марки и допълнителни печалби за фермерите, с които работят. По този начин TCI успява да изгради бизнес модел, от който всички печелят – клиенти, брандове, фермери и самата компания.

Например, ендемичният вид тайванска червена киноа расте в TCI Sunrise park. Тя се отглежда посредством органични методи и може да бъде използвана за основна храна. Екстрактът от люспите ѝ, на свой ред, може да бъде активна съставка за функционален продукт, предназначен за намаляване на гликозилацията на колаген и появата на бръчки. Оставащата утайка от този вид киноа се добавят към нудълси като източник на диетични фибри. А остатъците след производството на нудълсите ферментират посредством микроорганизми, за да се извлече органичен компост, който се използва за тор на земеделската земя. Ценното при червената киноа е, че последната може изцяло да участва в пълния кръговрат на повторното използване и утилизацията.

Реми Лий също сподели и стратегии за пестене на енергия в производството. За пример бяха дадени слънчевите панели, инсталирани на покривите на производствените съоръжения на TCI. Произведената чрез тях електроенергия представлява 15% от общото потребление на енергия на компанията.

Тази бизнес философия, която се отличава с устойчивост, като цяло е призната от наложени компании и помага на TCI да печели поръчки от гиганти в козметичната индустрия. TCI успешно създаде зелени вериги за доставки със стабилни печалби, които в последствие са включени в списъците на RE100 and EP100 – водещи организации за възобновяема енергия, енергийна ефективност и устойчивост. Компанията е силнно конкурентоспособна и е една от водещите в индустрията заедно с Google, Amazon, Microsoft, и Facebook.

От името на пионер в световната биотехнологична индустрия и представлявайки родната си страна – Тайван, TCI сподели своя ценен опит в разработването на модел за устойчиво производство, което е съчетано с добри печалби. Очаква се примерът на компанията да бъде последван от все повече предприятия със сходни убеждения и изповядващи същите ценности.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Мъж показа убитата си баба на първа среща

Млада жителка на Киев вероятно е преживяла най-кошмарната си първа среща с мъж, след като ...

Проектът за разчитане на човешкия геном разширява обхвата си

Неотдавна пионерът на американското генетично секвениране Джордж Чърч посети Тайван, за да прецени дали нацията ...

Кирил Домусчиев изригна във Фейсбук, излезе с предложение за българския футбол

Един от собствениците на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС – Кирил Домусчиев, написа ...

Барселона натупа Майорка, Меси с хеттрик

Барселона разби Майорка с 5:2 в двубой от 16-ия кръг на Ла Лига. Хеттрик за ...

Реал (Мадрид) би Еспаньол и излезе временно на върха в Ла Лига

Реал (Мадрид) спечели с 2:0 домакинството си на Еспаньол в среща от 16-ия кръг на ...

Хубчев иска Левски да се подсили с нови крайни защитници

Треньорът на Левски Петър Хубчев е настоял пред ръководството през зимата да му бъдат осигурени ...