Home » Свят » Тайван се бори с наркопрестъпността

Тайван се бори с наркопрестъпността

Президентът на Република Китай защви, че правителството се ангажита да засили работата си в борбата с наркотиците чрез изграждане на по-тесни връзки със съмишлениците си в цял свят.

„Правителството ще продължава да подписва споразумения в ключови области като взаимна съдебна помощ и полицейско сътрудничество, за да се повиши ефективността на международната мрежа за сигурност“, заяви Цай Ин-уен, добавяйки, че Тайван може да помогне за постигане на значителен напредък в правоприлагането чрез споделянае на своя опит и добри практики.

Президентът на Тайван направи своето изявление по време на откриването на Международния форум за полицейско сътрудничество.

Организирано от Националната полицейска агенция към Министерство на вътрешните работи съвместно с Министерство на външните рботи, Съвета по въпросите свързани с Континентален Китай и други правителствени агенции, в двудневното събитие участват повече от 350 експерти и служители на реда от над 30 държави.

Според Цай, борбата с наркопрестъпността е основен приоритет на правителството. „През последните 3 години не са пестени никакви усилия за подобряване на ситуаията и интегриране на възможностите на всички свързани агенции и министерства за решаване на този провлем“, каза още тя.

Една от основните правителствени инициативи е наскоро стартиралият Фонд за превенция на наркомании (ФПН). Администриран от Министерство на правосъдието, ФПН субсидира програми, обхващащи лечението на наркоманиите, рехабилитацията и осведомеността за наркотиците сред младите хора.

Към момента Тайван си сътрудничи с Индонезия, Япония и Южна Корея в борбата с трафика на наркотици. Форумът подчертава ефективността на усилията на правителството в тази посока, като същевременно функционира като безценна платформа за формулиране на водещи стратегии за успешно посрещане на бъдещи предизвикателства.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Непълнолетен шофьор уби пешеходец, докато се фука с дрифтове

Опасни дрифтове са причината за тежката катастрофа в айтоското село Мъглен, довела до смъртта на ...

Албания изпълни исканията на ЕС

Направихме това, което ЕС иска от нас. Това заяви албанският премиер Еди Рама, цитиран от ...

Партиите вече похарчиха 1,3 млн. за медийна реклама, ВМРО пръска най-много

Политическите партии у нас са похарчили 1 334 411 лв. (без ДДС) за медийна реклама ...

Турция: Нямаме химически оръжия

Турското министерство на отбраната обяви, че не разполага с химически оръжия, които да използва в ...

Смени си сам двигателя с електромотор

Американската компания Electric GT разработи електромотор с формата на 8-цилиндров V-образен двигател с вътрешно горене, ...

Два мача от родния шампионат в деня на Изпълкома

Две срещи от 13-ия кръг на efbet Лига ще се проведат днес, петък 18 октомври. ...