Home » Здраве » Тайните на чистия въздух у дома, които със сигурност не знаете
Тайните на чистия въздух у дома, които със сигурност не знаете
Тайните на чистия въздух у дома, които със сигурност не знаете

Тайните на чистия въздух у дома, които със сигурност не знаете

Въздухът, който дишаме у дома, е до 8 пъти по-мръсен, от този, който влиза в дробовете ни навън. Тази констатация е в състояние да уплаши дори и най-хладнокръвните сред нас.

Домашната атмосферна среда ни предлага замърсители, като остатъци от плесен, прахови частици, акари, изпарения от козметика и битова химия – изобщо истински токсичен коктейл, с който организмът ни се бори да се справи всеки ден.

А когато не успее, става жертва на белодробни и сърдечносъдови заболявания, които са основната предпоставка за преждевременна смъртност.

Всички знаем основните правила, чието спазване ни гарантира по-чист въздух у дома – редовно проветряване, пране на спалното бельо на висока температура веднъж седмично, отглеждане на стайни растения, използване на натурални ароматизатори и домашни почистващи препарати.

Достатъчно ли е обаче това?

Специалистите от Domserviz.bg, към които се обърнахме за съвет, ни разкриха две тайни за по-чист въздух у дома, които не знаехме.

Профилактика на филтъра на климатика

Почистването на филтъра на климатика е от съществено значение за чистия въздух у дома. Именно той спира проникването във вътрешната среда на алергени, прах и патогени.

Експертите на Domserviz.bg препоръчват това да се прави два пъти годишно – през пролетта и есента. Освен че по този начин си гарантирате по-чист въздух, вие подобрявате ефикасността на климатика и удължавате периода му на експлоатация.

Профилактика на подови сифони и мивки

Сигурни сме, че и вие ежедневно с борите с един от най-често срещаните проблеми у дома – неприятна миризма от подовите сифони и мивките. Също така сме сигурни, че го правите с агресивни химически препарати, които допълнително замърсяват и без това зловонния въздух.

Ситуацията обаче не се променя особено, дори и всеки ден да почиствате банята и мивката, а честата употреба на препарати за почистване на канали не е препоръчителна, тъй като можете да увредите меките връзки и тръбите.

Подобно на профилактиката при филтрите на климатиците, специалистите на Domserviz.bg съветват подобна да се извършва и при сифоните.

Можете да се обърнете към тях и за профилактика на филтрите на перални и миялни машини, както и на диспенсъри за вода.

Експертите на абонаментната услуга предлагат и отстраняване на възникнали проблеми, свързани с ползването на всички инсталации (ВиК, електрически, вентилационни и отоплителни), прозоречни системи, подови настилки, уреди, обзавеждане и други в дома или офиса 365 дни в годината.

Можете да използвате услугите им и за демонтаж, транспортиране до сервиз и монтаж на едри домакински уреди, сглобяване на мебели и монтаж на домакински уреди (например бойлер) и други.
Източник: Дете. бг

Оценките на читателите
Общо: 0 Общо гласували: 0
Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Вашият коментар

error: Внимание: Съдържанието е защитено !!