Home » България » Свидетели закопаха Иванчева: Срещнахме се с нея и тя започна да ни заплашва
Свидетели закопаха Иванчева: Срещнахме се с нея и тя започна да ни заплашва
Свидетели закопаха Иванчева: Срещнахме се с нея и тя започна да ни заплашва

Свидетели закопаха Иванчева: Срещнахме се с нея и тя започна да ни заплашва

„Госпожа Иванчева на мен лично не ми е поискала пари, но с бездействието си на мен като фирма ми причини много вреди – 4 проекта в размери на 70 000 евро и 3 пъти частично. Опитваме се да строим от 2012 г.“, заяви Александър Лаков, предприемач в район „Младост“, за случай, свързан с кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, при който застрояването на парцел в района е възпрепятствано, съобщава bTV.

„В един момент ние се срещаме с Иванчева и тя започва да ни заплашва. Всичко зависело от нея. Предложи ни да заменим с терен извън регулация“, каза свидетелка. „Става въпрос за неща, които са извън правните аргументи. Дали става въпрос за злоупотреба с власт – не мога да кажа“. „Всичко е изключително драматично. Не сме предлагали пари никога, но не строим“, добави друг свидетел бизнесменът Лугуфетов. „Тя скри преписката от ДНСК, която позволява да сторим.

Иванчева каза: „Ако вие изобщо искате да строите, ще строите на друг имот, защото аз съм казала. Вие нищо не можете да ми направите. Какво ще ми направите, ще ме глобите ли? Не ми пука. Парите не са ми проблем“. „Ние сме инвеститори, а ни карат да се чувстваме като престъпници. Принуждавани сме да дарим имота си, ако искаме да строим“, завърши той. Припомняме, че кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева бе арестувана зрелищно по време на получаване на подкуп.

Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвинение, че са взели подкуп в особено големи размери. Инвеститорът Александър Ваклин обвини кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на бизнесмена за строеж. Иванчева отрича обвиненията. Тя е категорична, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин извън общината, а при разговорите им обсъждали проект за детска площадка.

Свидетели закопаха Иванчева: Срещнахме се с нея и тя започна да ни заплашва

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Иванчева иска достъп до парите си

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров с пореден опит да падне запорът върху сметките ...

Да не бъркаме безразборното строителство с презастрояване

В София няма презастрояване, а по-скоро сме свидетели на безразборно строителство. За да се премахне ...

Ивайло Захариев с нова жена

Ивайло Захариев има нова жена в живота си. Свидетели многократно са засичали актьора с неизвестна ...

Спаси София пита защо Общината купува маршрутки за милиони

Гражданската организация „Спаси София“ остро разкритикува провежданата в момента обществена поръчка за закупуване на минибусчета. ...

Станишев: С този председател БСП няма шанс на парламентарните избори

С този председател БСП няма шанс да спечели парламентарните избори. Свидетели сме на поредица от ...

Пазарът на недвижими имоти през 2020 г.

През последните месеци на 2019 г. имотният пазар в София, а и в страната като ...