Home » Крими » Свидетел за стрелбата срещу Алексей Петров – обвинен в убийството на DJ Teddy

Свидетел за стрелбата срещу Алексей Петров – обвинен в убийството на DJ Teddy

Основен свидетел по делото за стрелбата с гранатомет по Алексей Петров е обвинен в убийството на варненския диджей Тодор Тодоров, известен като DJ Teddy, твърди „Блиц“. Задържането на Константин Бухлев озадачи мнозина, запознати с жестокото прeстъпление, защото разследването по случая цикли вече четири години половина и, въпреки че от самото начало службите имаха конкретни насоки за извършителството, доказателства така и не бяха събрани.

Диджеят Тодор Тодоров бе прободен многократно с нож през февруари 2015 година пред блока си във варненския квартал „Левски“. Между кориците на делото, което е 8-9 тома, се съдържа информация за лице по прякор Опашката, който на няколко пъти се е срещал със софиянеца Константин Бухлев. Опашката, както „Блиц“ пише през 2015-та, е от старите автоджамбази и е имал конфликт с убития DJ Teddy заради жена. Редно е да се подчертае обаче, че в делото няма данни и доказателства за съпричастност на Опашката към извършителството на убийството на Тодор Тодоров.

Опашката посещавал Константин Бухлев в магазина му за авточасти в София. Не е ясно какво точно са си говорили двамата и как се е стигнало до доказване авторството на престъплението от страна на Бухлев. Очаква се това да се случи днес на заседанието в Окръжен съд – Варна, когато в 10:30 часа ще се гледа искането на прокуратурата във Варна за постоянно задържане под стража на Константин.

„Блиц“ пише още, че в дома на Бухлев е било открито камуфлажно яке, което според разследващите е същото, с което е бил облечен извършителят. Според свидетели той е бил добре сложен мъж, облечен в камуфлажни дрехи. След като намушкал Тодор бързо се отдалечил на бегом от местопрестъплението и очевидците останали с впечатление, че е спортна натура. Обвиненият в убийството на DJ Teddy Константин Бухлев е мускулест мъж, висок над 190 сантиметра.

Той и Бойко Георгиев бяха основните свидетели по делото за атентата срещу Алексей Петров, който беше извършен на 29 октомври 2015 г. в кв. „Кръстова вада“. Обвинен за поръчителството беше украинецът Роман Логевиненко, който през май месец тази година получи от Софийски градски съд 15 години затвор. Според обвинението Логвиненко дал на сънародниците си Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков 200 000 евро, за да да извършат нападението. Снабдил ги и с двете коли, с които те избягали след атентата. През цялото време на процеса, защитата на Логвиненко поддържаше тезата, че не той, а точно основните свидетели по делото са авторите на атентата.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Флотът на САЩ: Готови сме да направим необходимото във Венецуела

Американският флот е готов „да направи необходимото“ във Венецуела, заяви началникът на Южното командване на ...

Топ режисьор на поп фолк клипове пострада докато…

Режисьорът Люси Иларионов претърпя трудова злополука, докато правеше каменна облицовка на оградата около провинциалната си ...

Александър Томаш отказал на два водещи тима

Два клуба от върховете в българския футбол са канили Александър Томаш за треньор. Наставникът на ...

Арестуваха продавач на здравни книжки в Слънчев бряг

59-годишен мъж от село Габерне, Петричко, е арестуван за продажба на фалшиви здравни документи на ...

Малтретираните българчета в САЩ са добре

Малтретираните българчета в САЩ са добре. Това заяви пред Нова тв Иван Анчев, консул на ...

Екскурзия в космоса: Вече е възможна срещу $250 000

Първите космоплани VSS Unity, произведени от компанията на милиардера Ричард Брансън ще качат на борда ...