Home » Авто » SUV за богаташи с девет врати

SUV за богаташи с девет врати

Бившият ръководител на специалните проекти в Jaguar Land Rover Марк Стентъм оглави един нов проект, представляващ умен електрически всъдеход. Инвестицията е на китайския стартъп Human Horizons.

Иновацията се нарича HiPhi 1 и демонстрира как ще изглежда първият сериен автомобил на китайската компания, който трябва да се появи на бял свят през 2021 година. Любопитното е, че колата разполага с уникален автономен режим.

SUV за богаташи с девет врати

За целта е снабдена с 562 датчика и използва система за свръзка V2X. Достъпът в салона е строго контролиран от камери с лицево разпознаване, а автомобилът разполага с… девет врати с електрически механизми за отваряне и затваряне.

Вратите са без дръжки, като се отварят автоматично след въпросното лицево разпознаване. Дизайнът е съобразен с китайските пазари, а коефициентът на въздушно съпротивление 0.28. Местата в салона са шест – на три реда по две кресла.

SUV за богаташи с девет врати

Оборудването ще е изключително високо, използваните материали ще са възможно най-качествените, а сглобката, според Стентъм, ще е като на доказаните премиум автомобили. Ще се предлага и вариант с четири задвижващи колела.

За движението ще отговаря електромотор с мощност 268 конски сили, като ускорението до 100 ще става за 3.9 секунди. Агрегатът ще се захранва от акумулаторен блок с капацитет 96 кВт часа, а автономният пробег ще е 650 километра.

SUV за богаташи с девет врати
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Кои са най-популярните имена за непослушни деца?

Според национална анкета, проведена сред родители и учители във Великобритания, най-често непослушните момченца носят името ...

Дирят изчезнало невръстно дете от село Николаево

Полиция и жандармерия издирват дете на годинка и шест месеца от село Николаево, община Стражица, ...

Китай показа собствена совалка

Китайската академия за аерокосмическа аеродинамика публикува кратко видео от изпитанията на нов кораб за многократно ...

Снимаха и предницата на BMW M3

Ден след като във Facebook се появи снимка на задницата на новото BMW M3, в ...

Протести в Боливия

Граждани излязоха на протест в няколко града на Боливия, съобщи РИА Новости. Протестите са в ...

Балъков: Изпълкомът убива националите

Бившият селекционер на националния ни отбор по футбол Красимир Балъков смята, че футболистите в представителния ...