Home » България » Стефан Иванов: София се управлява на парче, без визия за повече от 1 мандат

Стефан Иванов: София се управлява на парче, без визия за повече от 1 мандат

„София се управлява на парче. Няма я онази дългосрочна визия и стратегия, която да е за повече от един мандат, която всеки един град нарича устойчиво развитие“. Това заяви в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия Стефан Иванов, кандидат на коалиция НФСБ, БДС-Радикали, подкрепен от Движение „Демократично действие“ и „Общество за нова България“.

Той посочи ясно глобалните инфраструктурни проблеми на София и нуждата от стратегия за разширението ѝ на север и на изток. „С подкрепата на всички професионални общности, с подкрепата на гражданите на София ще инициираме един разговор за бъдещето на града в средносрочен и дългосрочен аспект. Защото София има да се развива като град предимно на север и на изток. Това развитие обаче да стане с ясна визия, за да не се случват днешните абсурди – малки улички с 10-етажни кооперации и без места за паркиране“, посочи Стефан Иванов.

В последвалия дебат за свършеното досега и изграждането на метрото той подчерта категорично, че единствените метростанции, които не са протекли при последните обилни дъждове са били построените преди управлението на Бойко Борисов, което е показател за качеството на извършваните дейности.

Стефан Иванов посочи три основни приоритета от програмата си за промяна на София. „Първият е образование – Столична община трябва и ние ще създадем специален фонд, който да бъде в помощ на училищата и детските градини, за да поддържат те своята материална база. Тъй като с техните бюджети не е възможно да го правят“.

На второ място кандидатът на НФСБ за кмет на София посочи културата с акцент върху културния туризъм. „Целта е да изведем напред обекти, които днес са слабо посещавани, а са прекрасни дестинации. Като например Софийската Света гора – това са над 20 православни храма и манастири в околностите на София. Предвиждаме и създаването на специален туристически пакет“, каза още Стефан Иванов.

На трето място той акцентира върху обществения ред и сигурност.

Кандидатът на коалиция НФСБ, БДС-Радикали Стефан Иванов е с номер 69 в бюлетината.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Дясната дилема – Мая или Йорданка

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. В ...

Ники Илиев и Саня Борисова си простиха

Саня Борисова и Ники Илиев се разделиха преди близо две години. Почитателите им разбраха за ...

Унгария вижда България като основен енергиен партньор

Унгария вижда България като своя основен партньор по отношение на енергийните въпроси. Това заяви държавният ...

Правим със Саудитска Арабия компания за инвестиции

България и Саудитска Арабия са пред финализиране на регистрацията на смесената Българо-саудитска компания за развитие ...

Златка стана за смях заради СНИМКА

Златка Райкова се завърна към редовното публикуване на суетни снимки след раждането на сина ѝ ...

Руис хвърли око и на Уайлдър

Световният шампион в тежка категория Анди Руис планира да обедини четирите най-престижни пояса с мач ...