Home » България » Стана ясно как се е случила трагедията с турския кораб в български води!
Стана ясно как се е случила трагедията с турския кораб в български води!
Стана ясно как се е случила трагедията с турския кораб в български води!

Стана ясно как се е случила трагедията с турския кораб в български води!

„Все още не сме установили как точно е възникнало късото съединение в инсталацията на кораба, плаващ под турси флаг. Но очевидно инсталацията е била пренатоварена и някой от кабелите се е запалил. Това е причината за възникналия пожар на борда.“, обясни Христо Христов. Към момента няма данни за палеж, а по-скоро се касае за инцидент. Целият екипаж, включително и загиналият главен механик, са турци.

 

На 15 август след полунощ, в български териториални води в района на село Крапец е възникнал пожар на борда на турски кораб.

Екипажът е гасил огъня със собствени средства. Междувременно е било сигнализирано на тел. 112 за инцидента и е било обявено, че липсва член не екипажа. Малко по-късно станало ясно, че главният механик се е задушил в пожара. По това време той е бил на вахта.

Пораженията в кораба са значителни. Плавателният съд е провлачен на буксир до пристанище Варна, където следовател и инспектори от специализираното звено за разследване на морски произшествия при Министерството на транспорта са извършили първоначалните действия по разследването. То ще продължи около 6 месеца, заяви Христо Христов. По думите му работата по установяване на причините за инцидента е възпрепятствана от езиковата бариера – никой от членовете на турския екипаж не говори английски език. Към момента инспекторите от специализираното звено на са беседвали с екипажа, а само следватели са успели да разпитат членовете посредством преводач.

Орлин ФИЛИПОВСКИ

Източник: БЛИЦ

Оценките на читателите
Общо: 0 Общо гласували: 0
Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Вашият коментар

error: Внимание: Съдържанието е защитено !!