Home » България » Спешно върнаха свалената Силвия Великова в ефира на БНР

Спешно върнаха свалената Силвия Великова в ефира на БНР

След огромния скандал, който сътвори, ръководството на БНР върна съдебния ресор на Силвия Великова и от следващата седмица тя отново ще води сутрешния блок, предаде Епицентър.

Новината съобщи самата Великова в личния си Facebook профил.

„Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми,че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!! От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок“ – написа Силвия Великова.

Тя благодари на всички, които са я подкрепили, но отбеляза, че „развръзката изглежда успех, но за съжление – дори и в личен план, не е повод за ликуване“.

Само за ден ръководството на БНР сътвори огромен скандал – програма „Хоризонт“ вчера осъмна с нов директор и с отнет съдебен ресор на Силвия Великова. На журналистката беше съобщено също така, че повече няма да води предаването „Преди всички“.

Новото ръководство на „Хоризонт“ е молело всички водещи да заемат мястото на Силвия утре в сутрешния блок, всички обаче са отказали.

Най-напред редакторът на предаването Спас Крайнин заяви, че той е подготвял това предаване заедно с Великова и няма да участва в него с друг водещ.

Междувременно журналисти от всички медии започнаха да се организират за протест и други форми на солидарност към Силвия Великова.

По-рано през деня стана ясно, че в „Хоризонт“ неочаквано е пенсиониран досегашният директор и е назначен нов и.д. – Николай Кръстев. Великова е свалена от микрофон, а съдебният ресор, за който отговаря от много години, е разпределен на нейни колеги.

„Няма писмени мотиви за отстраняването ми от ефир и отнемането на ресора ми“, коментира свалената от ефир журналистка на БНР Силвия Великова пред „Сега“.

Снощи пък стана ясно, че за първи път в историята „Хоризонт“ спира излъчването си от 6 до 11 ч. в петък. Официалното обяснение е профилактика на предавателите.

Редовно се случва да има профилактика, но винаги има подсигурени резервни мощности, коментираха журналисти от БНР. Те разкриха, че съобщението за профилактика им е пратено в късния следобед, когато се разбра, че недоволството от отстраняването на Силвия Великова от ефир и забраната ѝ да води съдебния ресор е ескалирало. Тогава изрично им е било казано да подготвят новина за „планираното спиране по технически причини“, но да не я пускат до второ нареждане.

Истинската причина е, че нито един журналист от радиото не се е съгласил да замести отстранената по-рано през деня като водеща на сутрешния блок Великова. Пред OFFnews журналисти от БНР са обяснили, че профилактики се правят редовно, но винаги има подсигурени резервни мощности. Съобщението за профилактика им е пратено в късния следобед, когато се разбра, че недоволствието от отстраняването на Великова от ефир и забраната ѝ да води съдебния ресор, е ескалирало. Тогава изрично им е било казано да подготвят новина за „планираното спиране по технически причини“, но да не я пускат до второ нареждане, съобщава още OFFnews.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Какво ще стане с нас, ако ядем по една краставица на ден?

От столетия краставиците са популярна храна в цял свят, а в Индия са се използвали ...

Бивш английски национал с тежки обвинения заради лицемерието спрямо България

Бившият футболист на Ливърпул и национал на Англия – Стан Колимор, атакува остро местните журналисти ...

По 26,7 млн. дневно за обществени поръчки

26,7 млн. лв на ден харчи държавата за обществени поръчки, а средният размер на една ...

Вальо Михов: Футболът в БГ е честен, не е като в Европа

Членът на Изпълкома на БФС в оставка Валентин Михов даде интервю за БНР. В него ...

Бившата жена на Филип Аврамов му намери заместник

Бившата жена на Филип Аврамов показа, че отново е щастлива, след като през последните три ...

Касапница на пътя София-Варна, петима загинали

Около 16.25 часа в МВР е получен сигнал за тежък пътен инцидент на пътя София ...