Home » България » „Спаси София“: Фандъкова води кампания с общински средства

„Спаси София“: Фандъкова води кампания с общински средства

Активистите от „Спаси София“ питат кмета на София, Йорданка Фандъкова, дали и защо продължава да води политическата си кампания с публичния ресурс на всички софиянци? Те обръщат внимание на факта, че от името на Столичната община, се пускат скъпоструващи клипове, които възхваляват дейността на кмета. “Само през последните две седмици, бяха пуснати осем професионални клипа от г-жа Фандъкова. Понеже те съдържат и герба на София, питаме кмета дали те са платени с парите на столичани?” – настоява Борис Бонев от „Спаси София“.

От организацията констатират, че през последните седмици се наблюдава безпрецедентна активизация на кмета. Градските активисти споделят, че в кампанията се ползват общински детски градини, училища и болници. “За политическа реклама се използват дори малолетни деца и пациенти в общинските болници. В пълно противоречие с изборното законодателство се използва и гербът на София. Г-жа Фандъкова продължава да използва и шофьорите и колите на НСО при своите ПР обиколки из града. Всичко това струва много пари и явно се плаща от данъкоплатците”. – заяви Гергин Борисов.

“Г-жа Фандъкова трябва незабавно да се оттегли от позицията си на власт и да спре да ползва публичните ресурси за лични цели. Сигурен съм, че софиянци не желаят техните пари да се харчат за ПР акции, вместо за решаване на проблемите на столицата.” – призовава Борис Бонев, независимият кандидат за кмет на „Спаси София“.

От „Спаси София“ смятат, че поведението на кандидат – кмета за неморално и се надяват софиянци да се противопоставят на воденето на кампания за лични цели с публичен ресурс. “Кампания, струваща милиони, нито ще реши проблемите на София, нито ще замаже гафовете на управлението. Нашите съграждани имат нужда от честно и открито управление, а не от още ПР акции, целящи да ни убедят в една напудрена реалност.” – казват от „Спаси София“.

Припомняме, че активистите от „Спаси София“ събраха над 7000 подписа и успешно се регистрираха за участие в местните избори. От организацията подкрепят Борис Бонев за независим кандидат за кмет и общински съветник, както и Гергин Борисов като независим кандидат за общински съветник. “Гордея се, че водим коренно различна и напълно открита кампания, която приляга на европейска столица. Ежедневно се срещаме с нашите съграждани и говорим за решенията на проблемите, вместо да разчитаме на скъпи медийни похвати. Очаквам и останалите кандидати да публикуват своите предизборни програми и се надявам и те да имат конкретни идеи за София. Гражданите очакват сериозен дебат, който се надявам да се случи съвсем скоро” – завърши с призив, Борис Бонев от „Спаси София“.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Собствениците на Юнайтед няма да разкарат Солскяер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер може да се чувства спокоен за поста си ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...

Спалети се отдалечава от Милан

Все по-малка изглежда вероятността бившият треньор на Интер Лучано Спалети да застане начело на градския ...

9 вида секс, които харесват жените

Ако сексът се свеждаше до чисто физиологично удоволствие, за него нямаше да се разсъждава повече, ...