Home » Бизнес » Софарма инвестира в български сървъри и софтуер

Софарма инвестира в български сървъри и софтуер

Най-голямата фармацевтична компания в България – „Софарма“ АД използва български сървъри, софтуер, системна интеграция и дискови масиви. Доставчик е българската фирма „Перси“ ООД, заяви Александър Соломахин, CIO на дружеството. Допълнително сме снабдявали с настолни компютри, преносими компютри, периферия и резервни части, които се сглобяват при нас, подчерта той.

„Фирма „Перси“ е бизнес партньор на „Софарма“ АД вече над 17 години. За този период на съвместно сътрудничество сме изградили голяма част от хардуерната информационна инфраструктура, като винаги сме получавали полезни идеи и съвети от техните квалифицирани инженерни специалисти“, посочи Павел Градев, ИТ Мениджър на Софарма АД. Фармацевтичното производствено предприятие изисква техниката да работи 24/7/365 дни в годината, което означава да имаме надежден партньор при поддръжката на това оборудване, допълни той. Доказалият се професионален екип от специалисти на „Перси“ предоставя качествен краен продукт за работа, а в комбинация с експресния сервиз ни дава спокойствието за работа, без да имаме притеснения при евентуално възникнал дефект в оборудването, каза Градев.

Компанията „Перси“ ООД има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „STINGER” с 36 месеца гаранция. Те са проектирани за постигане на изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Нова версия за изчезнал самолет: Капитанът умишлено е убил пътниците

Една от най-големите мистерии в световното въздухоплаване е на път да бъде разгадана. Появи се ...

Борисов: Цветанов беше моето семейство

„Нямам доверие на близките си. Разделих се с най-близкия си човек. Аз и семейство нямах. ...

Аіrbuѕ победи Воеіng

Първият сериозен тест за Воеіng след двете катастрофи с модел 737МАХ – най-голямото авиационно изложение ...

Тръмп: Иран направи много голяма грешка

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Иран е направил „много голяма грешка“, като е свалил ...

Храната в Румъния и Полша по-евтина от тази в България

Хранителните продукти в Румъния и Полша са по-евтини от тези в България, показва анализ на ...

Осъдиха шпиони, работещи за Русия

Двама литовци бяха осъдени на по четири години и девет месеца затвор за предаване на ...