Home » България » Смок изпълзя от блок в центъра на Пловдив

Смок изпълзя от блок в центъра на Пловдив

Над 20 семейства от Пловдив от няколко дни живеят в постоянен страх. Огромен смок се е заселил в процеп на жилищната сграда в центъра на града, на ул. „Мусала” 6. Влечугото изпълзява от дупка над козирката на входната врата. Многократно хората я виждат да се показва от там. Пропълзява под терасите на първия етаж, по лозата и по плочките пред блока, след което отново се връща в скривалището си. Ужасени от влечугото, живеещи и работещи в сградата излизат и се прибират на прибежки.

„Змията е дълга над метър, доста дебела. Просто не смея да погледна към дупката. Днес се беше показала наполовина. Спокойно може да се метне върху някого”, разказа пред TrafficNews Даниела Столинова, която работи в един от офисите в кооперацията. Жената се страхува да идва на работа. И тя, и хората от съседните апартаменти не отварят прозорците. Не пускат и децата да играят навън. Притесняват се да заминат някъде на почивка. Те дори подозират, че влечугите са повече, тъй като им изглеждат различни.

Вчера потърпевшите потърсили помощ на тел. 112. „Екип на пожарната се отзова много бързо и за 5 минути беше тук. Но успяха да видят само опашката ѝ. Нямаше как да я достигнат. Стояха около половин час, но тя така и не се показа”, обясни Даниела Димитрова, която живее на първия етаж.

Днес смокът се показал и хората отново звъннали на тел. 112, но до пристигането на екипа животното се шмугнало в дупката. „Стояха около 10 минути и си тръгнаха, защото имали много сигнали за змии”, посочи Столинова.

Сега хората са в пълна безизходица и не знаят към кого да се обърнат. Питали и в Прородонаучния музей, но от там им отговорили, че не се занимават с подобни случаи. От пожарната пък им обяснили, че за да я хванат, змията трябва да е излязла.

„Май не ни остава друго, освен да си купим по едни щипки и сами да се пробваме да я уловим”, шегуват се живеещите в кооперацията. И молят за съдействие всеки, който може да помогне, дори и само със съвет.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Най-скъпият комикс в историята

Рядък екземпляр от първия брой на комикс, издаден от американския издател „Марвел“ през 1936 година, ...

Тя сложи камера в гаража и разбра, че мъжът ѝ…

Всички тайни рано или късно излизат наяве, а последиците доста често са разрушителни. Доказателство за ...

Данчо Лазаров: Корупция няма, работя без пари

След инициативата за сваляне на Данчо Лазаров от поста президент на волейболната федерация, той реши ...

Скоро всеки в Русия може да бъде обявен за “чуждестранен агент“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. След ...

Яжте и не боледувайте: 10 супер храни, които ще засилят имунитета ви

Навън вече върлуват всякакви вируси и настинки. Неминуемо някоя от тях ще застигне и вас. ...

Вълшебна маска изтрива бръчките за броени дни

В арсенала на индийските красавици има много уникални рецепти за красота, с помощта на които ...