Home » България » След инцидентите махат перките по Графа

След инцидентите махат перките по Графа

От днес започва подмяна на колчетата на ул. „Граф Игнатиев“, зарече се кметът на София Йорданка Фандъкова. Ограничителните съоръжения станаха известни, като „перки“, заради формата им.

„След първите инциденти, които станаха след монтирането на ограничителите, които бяхме длъжни да сложим от гледна точка безопасността на трамвая, аз поисках да се разгледат други варианти и да се монтират по-безопасни ограничители“, обясни Фандъкова, цитирана от trafficnews.bg.

Кметът на София припомни, че имаше експертен съвет към главния архитект, където беше взето решението за ограничителите и колчетата, те трябваше да се произведат.

„Работата по монтажа на новите колчета няма да се плаща от Столична община, ще бъде поета от изпълнителя. Единствено новите колчета се закупуват от общината, а старите ограничители ще се ползват за обезопасяване на други пространства, например паркови места“, каза Фандъкова.

Новите ограничители са познатите чугунени колчета, тип „боларда“, одобрени от експертите на главния архитект на София Здравко Здравков още през май.

Хората получили травми от спъване в „перките” и стигнали до болница са десетки. Само преди два дни жена падна заради спъване, а в знак на протест съпругът и откърти няколко от тях и ги захвърли върху трамвайните релси.

Малко повече от два месеца след като ремонтираната цяла година улица „Граф Игнатиев“ беше предадена от изпълнителя на Столичната община, по нея вече има дефекти.

Сергиите на книжния пазар на „Славейков” все още липсват, а причината е, че първоначалната визия на пазара не е одобрена от комисия – основно от проектанта и в момента се изготвя нова визия. Кога обаче ще бъде готова – все още не е ясно.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Юлиян Инджов разкри подробности за стадиона на ЦСКА

Юлиян Инджов – eдин от собствениците на ЦСКА – разкри подробности за плановете на клуба ...

Трагедия в Красноярск

Най-малко 11 души загинаха, а други десетима се смятат за изчезнали, след като се скъса ...

Вашият хороскоп за днес, 19.10.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Колкото и странни да ви се виждат мислите, които ви минават ...

Играч на Реал Мадрид: Меси е моят идол

Талантливият футболист на Реал Мадрид Такефуса Кубо, който през този сезон играе в Майорка, не ...

Собствениците на най-елитния секс клуб разказват (СНИМКИ)

Sntcm е „най-елитният секс клуб в света“. Това е така, защото организацията само за членове ...

Само 1 от 200 туроператора със застраховка за над 1,4 млн. лв.

От над 3500 туропероторски фирми с лиценз само 18 имат „застрахователно покритие“ над 1.4 млн. ...