Home » България » След БСП и ДПС бойкотира парламента

След БСП и ДПС бойкотира парламента

Новата парламентарна сесия на Народното събрание беше открита с химните на България и на Европейския съюз (ЕС). На първото заседание след Великденската ваканция в зала се регистрираха 121 народни представители. Не присъстваха депутатите от ДПС и „БСП за България“.

Председателят на парламента Цвета Караянчева пожела успешна нова сесия на депутатите. Тя припомни, че 44-ото Народно събрание е преполовило мандата. „Оценките за нашата дейност често са различни, дори противоположни и крайни. Но ако погледнем цифрите, ще видим, че от началото на мандата на това НС то е приело 260 закона, 379 решения, две декларации и едно обръщение.

Това показва, че е извършена сериозна по обем законодателна работа“, каза Караянчева. Изключително интензивен беше и парламентарният контрол – за него са били отделени 280 часа пленарно време, посочи тя.

Караянчева изрази надежда, че въпреки предизборната кампания депутатите ще продължат да изпълняват задълженията си на народни представители, за което избирателите са им гласували доверие. Тя призова депутатите да се отнасят отговорно към работата си и да се водят от обществения интерес. „Нека не забравяме, че всеки един от нас със своите действия и морал, с поведението си тук в тази зала и извън нея, със законодателните си предложения и своята компетентност дава общия облик на съвременния народен представител“, отбеляза тя.

Цвета Караянчева поздрави християните с отминалите Великденски празници. Отправи поздрав и към мюсюлманите с началото на свещения за тях месец Рамазан и им пожела здраве, мир и благополучие.

Първа точка в дневния ред са предложените изменения в Наказателния кодекс от групата на „Обединените патриоти“. С тях те искат разширяване на понятието „неизбежна отбрана“, тоест случаите, в които не се носи наказателна отговорност. Втората поправка, която предлагат „Обединените патриоти“, е промяна в наказанията в случаи на маловажни кражби. Сега за такива случаи се смятат тези, при които стойността на отнетия предмет е под две минимални работни заплати.

Народните представители ще гласуват промени в Закона за държавната собственост на първо четене. В проектопрограмата за седмицата са предвидени второ четене на промени в Закона за кадастъра и имотния регистър и първо четене на промени в Закона за пощенските услуги.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Силна градушка удари Северозападна България (ВИДЕО)

Силна буря с градушка удари Северозападна България. Ледени късове с размерите на грах са паднали ...

Терористи спряха The Grand Tour

Снимките на един от епизодите от четвъртия сезон на автомобилното шоу The Grand Tour са ...

Адвокатите са против забрана на условни присъди при смърт на пътя

Предложението на „Обединени патриоти“ за промени в Наказателния кодекс (НК), с които отново да бъдат ...

Епично! Заляха Найджъл Фараж с млечен шейк (ВИДЕО)

Лидерът на партия „Брекзит” Найджъл Фараж беше залят с млечен шейк по време на предизборна ...

Пиян тираджия помля коли в центъра на Враца

Пиян тираджия предизвика лека катастрофа в центъра на Враца, предаде BulNews. Злополуката е станала в ...

Поискаха ареста на Джулиан Асандж

Шведската прокуратура съобщи днес, че е издала заповед за арест на основателя на сайта за ...