Home » Lifestyle » След 40-та година рискът от раздяла значително нараства! Как да се справим?
След 40-та година рискът от раздяла значително нараства! Как да се справим
След 40-та година рискът от раздяла значително нараства! Как да се справим

След 40-та година рискът от раздяла значително нараства! Как да се справим?

Двойките в началото на 40-те си години трябва да ходят на брачни консултации, за да разрешават проблемите във връзката си, преди да стигнат кризисна точка, смята британска експертка.

Двойките на възраст между 40 и 45 години са изложени на най-голям риск от раздяла заради напрежението от грижите за малки деца и възрастни родители, казва баронеса Тейлър, ръководителка на най-голямата агенция, предлагаща съвети на женени двойки.

Двойките често водят „паралелен живот и прекарват малкото си свободно време в правене на свои собствени неща“, казва тя в интервю за британския в. „Таймс“. Вместо да чакат, докато нещата станат наистина лоши, двойките не трябва да се притесняват да ходят на брачни консултации, смята Тейлър.

Тя посочва, че все още съществува стигма относно търсенето на брачни консултации и опасение, че търсенето на помощ е признание, че това е началото на края. Двойките често чакат над две години, преди да започнат да говорят за проблемите си, пише БГНЕС.

Макар разводите във Великобритания да намаляват през последните осем години, най-новите данни показват изненадващо увеличение от 4,9%, като най-много са нараснали разводите при двойките на възраст между 40 и 45 години.
детебг

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар