Home » България » Слави Трифонов възмутен: За какво са им тия пари на партиите?
Слави Трифонов възмутен: За какво са им тия пари на партиите?
Слави Трифонов възмутен: За какво са им тия пари на партиите?

Слави Трифонов възмутен: За какво са им тия пари на партиите?

Слави Трифонов отново изригна срещу политическото статукво!

„С интерес наблюдавам днешната комична сценка, в която партиите отново извадиха дъвката с партийните субсидии. Идват избори и фалшът и приказките за шарани отново са пуснати в действие.

Днес БСП предложи субсидията за партиите да стане 5 лева на глас.

О, каква изненада! О, какъв шок! Сякаш това какво искат Корнелия Нинова и качилия се на нейния кон някакъв си Александър Симов, е по-важно от това, какво са поискали 2 516 957 български избиратели. А те, да припомня на бързо забравящата партия-столетница, поискаха 1 лев субсидия за партиите.

БСП отново вади дъвката с високите партийни субсидии за предизборни цели. За да лови шарани. През февруари 2017 г., преди последните парламентарни избори, Корнелия Нинова обеща, че ще внесе предложение за законови промени за намаляване на партийните субсидии, защото „народът поискал да се намалят субсидиите на партиите“. Глупости, нищо не внесе! По-късно обеща да внесе и законопроект за избирателна система с 50% мажоритарно гласуване. Пак глупости – до ден днешен не го е внесла.

Всъщност, през 2013 г. БСП намали субсидията за партиите от 12 лева на… 11 лева, в „солидарност с българските граждани, които преживяват много лишения“, както каза тогава другарят Станишев.

Солидарност-солидарност, колко да е солидарност? Едно левче.

Точно тогава е отхвърлено предложението на „червения“ депутат Георги Кадиев субсидията да се намали не на 11 лева, а на 6 лева. Да, отхвърлено е. БСП е сред управляващите, Корнелия Нинова е „червен“ депутат. И сега същата Корнелия Нинова иска 5 лева субсидия. Иска, щото знае, че няма да мине.

Между другото, през същата 2013 г., на същия дебат за партийната субсидия, „Атака“ на бате Волен предлага въобще да няма партийни субсидии. Предложението е отхвърлено. А да попитам – сега бате Волен как ще гласува? 11 лева, нали?

Няма как да подмина и днешните изказвания на финансовия министър Владислав Горанов и на депутата от ГЕРБ и бивш душманин на ГЕРБ – Тома Биков. Първият каза, че ако няма субсидии, партиите ще изпаднат в зависимост, а вторият го допълни, че зависимостта ще е от едрия капитал. Аз по-голямо и искрено признание към българските избиратели не съм виждал – „Ако не взимаме от вас, ще си вземем от едни други хора“. То, не че не си взимат и от другите, но това е отделна тема.

В Германия субсидията за партиите е под 1 евро. Как се оправят германските депутати с тия под 1 евро – не знам.

И един много важен въпрос имам: „За какво точно са им на партиите тия пари? За какво, бе? За какво са има тия пари? За какво ги харчат? И как така имат пари на влог? Явно не им трябват. Това е една изключително мръсна история, която ние, българите, им позволяваме да реализират непрекъснато. Това е ужасно глупаво и много срамно.“

Източник: Фейсбук

Източник: www.kliuki.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

АБВ ще се яви самостоятелно на местните избори

Политическата партия АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот. Решението бе взето ...

Призив за предсрочни избори в Северна Македония

Опозицията в Северба Македония призова за предсрочни избори в страната, съобщи Алсат М Призивът дойде ...

Време ли е за обсада на парламента?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Настоящият ...

Българите не вярват в политиците и че изборите са честни

Българите масово не вярват на партиите и политиците ни, както и в честността на изборния ...

В САЩ се надига вълна срещу Саудитска Арабия

Американски сенатори представиха законопроект, предлагащ ограничения за Саудитска Арабия, съобщи Fox News. Законопроектът е внесен ...

Босия: Трябва да бъде поискана оставката на СЕМ, а Кошлуков сам да подаде своята

В предаването “Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком гостува общественикът Николай Колев-Босия, а ...