Home » Мнения » Слави Трифонов: Тъжна и срамна история

Слави Трифонов: Тъжна и срамна история

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Две години поред България продължава гордо да отстоява своето 111-о място в класацията по свобода на словото. Поредната инициатива, с която ще браним „престижното“ за нас 111-о място е факт – БНТ, bTV, Нова, Канал 3 и СКАТ щели да променят Закона за радиото и телевизията.

Възниква въпросът защо точно тези телевизии ще участват в изготвянето на новия закон. По какъв критерий са избрани? Кой ги е избрал? Защо Канал 3 и СКАТ например, а не Евроком или пък Тянков ТВ?

Вероятно ще си кажете – защото Евроком и Тянков ТВ не хвалят властта и не са телевизии на Пеевски и Валери Симеонов. Не знам, не знам.

Знае се обаче, че работната група, която ще пише новия закон, е създадена по нареждане на председателя по култура и медии в Парламента. Познайте кой е той?
Да, това е Вежди Рашидов.

Преди два дни същият Вежди Рашидов е събрал едни хора да пишат новия закон. Срещата не е била обявена публично и не е била записана в дневния ред на Народното събрание. Събрали са се тия, които са се разбрали.

Да видим и поименно кои са експертите, които ще пишат новия Закон за радиото и телевизията.
Вежди Рашидов. Човекът, който преди няколко години питаше журналистите всички ли са роби на Пеевски и псуваше по него, а сега ще пише нов медиен закон с телевизия, близка до Пеевски.
Да, Вежди Рашидов ще пише Закона за радиото и телевизията – същият Вежди Рашидов, който съвсем наскоро в интервю по БНТ каза: „Айде стига с тая свобода на словото!“

В работната група е и друг човек, преживял катарзис – депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Това е същият Тома Биков, който щеше да вкарва Бойко Борисов и Цветан Цветанов в затвора, а после стана депутат от ГЕРБ. Същият този Тома Биков, който лансира идеята държавата да спонсорира само позитивни филми и сериали. Вероятно ще предложи текст телевизиите да излъчват само позитивни филми…за ГЕРБ.

Този човек е един изключителен медиен експерт. Не е ясно защо е медиен експерт. Но явно е такъв и аз нищо не разбирам.

Познайте кой още е в „експертната“ група? Е, как без най-големия „експерт-телевизионер“– Емил Кошлуков? Кошлуков е бивш стажант в телевизията на Волен Сидеров, който пък е част от сегашното управление. Кошлуков е настоящ генерален директор на БНТ, който размаха среден пръст по националната телевизия и беше глобен от СЕМ с едва 3 хиляди лева.

Но Емил Кошлуков е най-известен с това, че обича управляващите. И те го обичат – следващата година държавата ще отпусне над 70 милиона лева на БНТ. Добри пари. Наши пари. И сега, забележете – една от обсъжданите идеи на работната група, в която присъства и Кошлуков, е увеличаване мандата на… генералния директор на БНТ.

В работната група има и член на СЕМ – Бетина Жотева, разбира се. Вездесъщата Бетина Жотева, която гласува Кошлуков да стане шеф на БНТ и която го глоби едва 3000 лева за средния пръст.
Между другото, работната група ще обсъжда и да бъде дадена повече власт на СЕМ за надзор и контрол върху медиите. Не знам как ви се струва да се дава повече власт за надзор и контрол на тия членове на СЕМ, сред които блести и „медиен експерт“, завършил аграрна икономика във Враца с успех 3,89.

Затворен, омагьосан кръг е положението. Отвратителен кръг, заради който сме на това дередже. Тъжна и срамна история.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Откриха оцелял EV1

На многоетажен паркинг в Атланта бе открита може би последната в света оцеляла бройка от ...

Избухнаха бомбите, заложени от „зелените“ в Натура 2000

Вече е извън съмнение, че е имало изкуствено завишаване на броя защитени растителни и животински ...

Борисов се качи на американски самолетоносач

Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в рамките на колективната отбрана на ...

Чистотата на въздуха в София е огледало на управлението ѝ

Осем краткосрочни и десет дългосрочни мерки за качеството на въздуха предлагат общинските съветници на Демократична ...

Избраха Филип Димитров за зам.-председател на Венецианската комисия

Конституционният съдия и бивш министър-председател на България в периода 1991-1992 г. Филип Димитров е избран ...

Шествия на агитки на ЦСКА и Левски преди кикбокс

Нещо невиждано ще се случи в бойните спортове в България, пише boec.bg. Предстоящият реванш между ...