Home » България » Славчо Велков си развя фиша от заплатата пред Хекимян, но се намеси Деси Атанасова и настана тарапана (СНИМКИ)
Славчо Велков си развя фиша от заплатата пред Хекимян, но се намеси Деси Атанасова и настана тарапана (СНИМКИ)
Славчо Велков си развя фиша от заплатата пред Хекимян, но се намеси Деси Атанасова и настана тарапана (ССлавчо Велков си развя фиша от заплатата пред Хекимян, но се намеси Деси Атанасова и настана тарапана (СНИМКИ)ИМКИ)

Славчо Велков си развя фиша от заплатата пред Хекимян, но се намеси Деси Атанасова и настана тарапана (СНИМКИ)

Депутатът от БСП Славчо Велков показа в студиото на сутрешния блок на bTV каква е заплатата му в парламента и какви са удръжките му от последните месеци. Той коментира и гостуването на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която също показа фиша си преди няколко дни.

 

„Тя онзи ден ви показа фиш, който не е реален. Ето това е фиш (бел.а. тук Велков показва своя документ). Тя го показа без тази долна част отляво. Не знам какво крие, сигурно сумата, която получава.

При всеки е различно, защото някои участват в комисии. На мен са ми удържани за октомври общо 1998,44 лев, от които 938 и нещо за отсъствия от пленарна зала, във връзка със срещите на БСП за „Визия за България“. От септември пак има нещо подобно около 650 лева за 12 дни присъствие. През ноември вероятно пак ще бъде нещо подобно. Около 2900 лева съм взел за октомври. От средата на септември до ноември имам 21 срещи в 12 града. Когато ГЕРБ отсъстваше от залата тези пари им ги покриваха от субсидиите“, каза Велков.

В този момент в студиото бе включена телефонна връзка с Атанасова, която сама потърсила контакт с предаването, след като чула думите на Велков.

„Фишът е публично обявен от около седмица. За това време БСП сътвори единствено това да прати Славчо Велков да разпръсква някакви лъжи в национален ефир. Много лъжи станаха, които се изрекоха към нас“, каза тя.

Велков попита дали Атанасова ползва служебен автомобил на парламента при пътуване извън София, а тя отговори: „Да, ползвам, и мога да обявя, че го правя когаго се съчетава пътуването с моя изборен район, но не в дните и часове, в които гласуваме в Пленарна зала. В тези моменти колегите от БСП не правят нещо друго, а говорят за своята визия за България За всяко нещо има време, могат да го правят извън работа“.

Велков отговори, че не е бил пратен в студиото от БСП, а това е станало след личен разговор с водещия Антон Хекимян, който потвърди.

„Предложението на Корнелия Нинова да се намалят депутатските заплати с 543 лева не е популистко. Има депутати, които не ги заслужават, има такива, ъкоито не знаят защо са в парламента. Аз предлагам тези 543 лева да ги дарявам всеки месец за каузи за деца, които вие ни посочите“, каза Велков.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Славчо Велков си развя фиша от заплатата пред Хекимян, но се намеси Деси Атанасова и настана тарапана (СНИМКИ)
Оценете тази публикация

Вашият коментар

Inline
Inline