Home » България » Скандали в Панорама, кандидати за евродепутати в лют спор!

Скандали в Панорама, кандидати за евродепутати в лют спор!

“Най важната тема от кампанията без всякакво съмнение е защита на българския интерес в Европа. През нулевата миграция, през борба с двойните стандарти, през борба срещу пакета “Макрон“, през борба за защита на българския бизнес в Европа“, така кандидатът за евродепутат Ангел Джамбазки от ВМРО даде начало на дебата за евроизборите в предаването “Панорама“ по БНТ.

“За нас основният приоритет е да спрем подмяната в Европа, Европа отново да се върне към корените си и към целите, които са заложени в договорите, а именно Европейският съюз да работи за просперитета на първо място за своите граждани, за един по-устойчив социален модел на развитие, който тушира неравенствата и не обслужва мултинационалните корпорации“, заяви кандидатът за евродепутат от листата на БСП Иван Кръстев.

“Икономиката, икономиката и пак икономиката. Силна икономика, работни места, повишаване на доходите, повишаване на стандарта на живота, продължаване с една добра инвестиционна политика за това да има повече работни места в България и много по-бързо да повдигаме доходите“, декларира доскорошният евродепутат и кандидат за такъв в нов мандат отново от листата на ГЕРБ Андрей Ковачев.

“За нас тези избори са избори, които очертават бъдещето на Европа. Дали ние ще имаме Европа на стените, Европа на нациите, Европа на разделението и Европа на нетърпимостта или ще изберем Европа на толерантността, Европа на ценностите, които са сложени в градежа на обединена Европа. Европа на разбирателството, единството и многообразието“, заяви Искра Михайлова, доскорошен евродепутат на ДПС и кандидат за нов мандат в Европейския парламент от същата партия.

Oще в самото начало на дебата, кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки “захапа“ Искра Михайлова от ДПС, че либералите в Европа, са тези, които изграждат стени, недопускайки България и Румъния в Шенгенското пространство. Михайлова категорично се противопостави на тезата на Джамбазки и на няколко пъти по време на дебата на водещия Бойко Василев му се наложи да озаптява острата размяна на реплики между Джамбазки и Михайлова. Искра Михайлова от ДПС и Ангел Джамбазки от ВМРО защитаваха двете коренно различни тези за бъдещето на Европа, Джамбазки защитаваше тезата за “Европа на нациите“, подкрепяна от консервативните и националистически формации в Европа, а Михайлова се изказа в подкрепа на Европа, която е единна в позициите и политиките си, а също така приема и многообразието.

Джамбазки си позволи да направи забележка на водещия Василев относно начина, по който ръководи дебата, претендирайки, че участващите не са равнопоставени по времето за говорене, а Василев от своя страна отговори, че следи внимателно времето на всички участници и не приема подобни забележки от страна на Ангел Джамбазки.

От своя страна кандидатът на БСП Иван Кръстев “удари“ Андрей Новаков от ГЕРБ по едно от болните места за партия ГЕРБ в последно време, а именно скандалите с къщите за гости. “За нас темата за корупцията е европейска. Нима скандалите с къщите за гости не са европейска тема?“, запита Иван Кръстев от БСП.

Андрей Новаков отговори на питането на колегата си с това, че от ГЕРБ са показали висок морал, поемайки отговорността си с оставки след разразяването на скандала и също, че БСП е партията, която най-малко може да говори по темата с къщите за гости.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Проф. Искра Баева: Престъпен режим ли е комунизмът?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Престъпен ...

Генка и Тончо богатеят от розово масло

Журналистката Генка Шикерова и актьорът Тончо Токмакчиев натрупали завидно състояние от розово масло, пише сайтът ...

Държавата – безхаберна, чиновниците – излишни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Десеткилометров ...

Отварят ремонтирания участък на бул. България

От утре сутринта ще бъде възстановено движението за автомобили в ремонтирания участък на бул. „България“ ...

Сребро за ансамбъла ни в Минск (ВИДЕО)

Българският ансамбъл по художествена гимнастика грабна сребърен медал в многобоя на Световната Чалъндж Купа, която ...

Новият Cayenne Turbo S E-Hybrid получава 680 конски сили

Porsche представи най-мощната версия на Cayenne, а именно Turbo S E-Hybrid. Идвайки с бруталните 680 ...