Home » България » Скандал на коалиционния съвет на Патриотите

Скандал на коалиционния съвет на Патриотите

Днешното заседание на коалиционния съвет на Обединени патриоти приключи с колоритен скандал. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров покани медиите в стаята, в която се провеждаше заседанието. Това предизвика недоволството на коалиционните му партньори от НФСБ и ВМРО и те напуснаха сбирката, съобщи Novini.bg

Не мисля, че има нормални условия за провеждането на коалиционен съвет в това помещение с толкова камери. Това каза на излизане пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Не виждам желание за диалог. Как ще се води диалог пред камерите с прекъсване, с надвикване? А и като цяло разговорът не започна добре, заяви Симеонов.

Според него начинът на провеждане на днешния коалиционен съвет е подготвен сценарий.

Ние не сме предвиждали открито заседание за днес. Ясно е, че медиите са поканени от „Атака“. Ясно е, че това е сценарий на „Атака“, като целта е медиен скандал, посочи лидерът на НФСБ.

Явно, че подписите, които сме поставили под споразуменията повече не важат. Явно целта е да се върви от скандал в скандал и да се копира поведението на Корнелия Нинова, заяви Симеонов.

Той отбеляза, че може би повече от година тримата лидери на НФСБ, ВМРО и „Атака“ не са се събирали на коалиционен съвет. Това говори за парализа на коалицията и продиктува смяната на г-н Сидеров като лидер на ПГ на Обединени патриоти, каза още Валери Симеонов.

След като колегите от „Атака“ нямат желание да има коалиция, няма да има такава, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

На въпрос дали е елиминирал Волен Сидеров, той посочи, че не го е елиминирал. Ако говорим за някакви нарушения, за морала, да се върнем няколко месеца назад и ако ми посочите един случай, в който аз съм казал нещо за него лошо или дори лека критика, елате и ми кажете. Свидетел съм и до ден днешен на това вече как три месеца, даже четири месеца, на едно неспирно плюене по адрес на ВМРО, коментира Каракачанов.

Във връзка с мнението на коалиционните му партньори за самолетите, Каракачанов отговори: „Моите коалиционни партньори са големи зрели мъже. Даже са ми батковци. Те имат право на свое мнение. Аз не мога да си позволя на хора 10 години по-големи от мен да им давам акъл“, заяви лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов съобщи, че не е имал разговори с президента Румен Радев за ветото, което наложи за изтребителите F-16.

Не знаем защо колегите от НФСБ и ВМРО напуснаха съвета, каза и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Никой никого не е обижда. Ние от „Атака“ пожелахме медиите да влязат на нашата среща. Искахме го, но…. Не ни вкарвайте в интрига, добави той.

Какво по-справедливо се иска от това, попита Сидеров. На въпрос как ще работят сега без диалог, атакистът отговори: „Искате ДНК-то ли да си сменя?“.

Знаете, че тази коалиция без под въпрос. Но не го поставих този въпрос аз или Чуколов, а Каракачанов и Сидеров. Аз създадох коалицията, но те я развалиха, посочи лидерът на „Атака“.

Сидеров заяви, че чака премиерът да потърси разговор с него по темата.

Той призна, че обмисля възможност да напусне парламента и обяви, че ще информира журналистите за това.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Фаталната Диди: Хванах ножа, за да се защитя

24-годишната Даниела Стефанова от Костенец, която намушка смъртоносно своя приятел Тихомир Дринков-Тиши, не призна вината ...

Борисов: БФС може да си държи Михайлов още 100 години, няма да работим с него

Премиерът на България Бойко Борисов направи нов коментар за поисканата от него оставка на президента ...

Шотландия срещу споразумението с ЕС

Шотландската национална партия няма да подкрепи новото споразумение между Великобритания и ЕС. Това обяви шотландският ...

Милко Милков: Ще направим управлението достъпно за хората

Есенна работилница събира от няколко дни деца от Асеновград край шатрата на коалиция НФСБ (ВМРО-БНД) ...

Спаси София направи студио пред БНТ и свой ПРеферендум

Кандидатът за кмет на София Борис Бонев измисли оригинален начин, с който да отговори на ...

Сирийските кюрди: Ще се бием!

Кюрдските формирования, влизащи в състава на коалицията „Сирийски демократични сили“ (СДС), ще окажат въоръжена съпротива ...