Home » България » Сигнал до БСП: 17-годишен младеж е бит от полицаи в Сандански, МВР проверява случая
Сигнал до БСП: 17-годишен младеж е бит от полицаи в Сандански, МВР проверява случая
Сигнал до БСП: 17-годишен младеж е бит от полицаи в Сандански, МВР проверява случая

Сигнал до БСП: 17-годишен младеж е бит от полицаи в Сандански, МВР проверява случая

17-годишен младеж е бил бит от полицаи в Сандански. Сигналът беше оповестен от БСП, след като им е бил подаден от Конфедерация за защита правата на децата.

По думите на зам.-председателя на ПГ на БСП Антон Кутев в петък вечер 4 момчета на възраст между 13 и 17 г . попадат в конфликт с човек, който е бил с автомобил. Човекът, с когото се скарват децата, се оказва цивилен полицай, който по това време не е на работа, допълни Кутев.

След около 5 минути на мястото пристигат 3 полицейски коли и служители на реда пребиват едното от момчетата. По думите на Кутев младежът е бит пред свидетели. Детето се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой, има показания на другите три деца, коментира той.

Кутев цитира медицинската експертиза, според която момчето има над 20 рани. „Според разказите на децата детето е било бито освен пред тях и в самото районно полицейско управление”, каза Кутев. Децата имали и клипчета на част от случилото се.

Разпоредена е вътрешна проверка по случая, според ст. комисар Николай Хаджиев, директор на ОДМВР – Благоевград
Ст. комисар Хаджиев е завил, че непълнолетният е бил задържан в петък във връзка с извършени от него противоправни деяния. По думите му 17-годишният младеж е бил предаден на Прокуратурата и е минал през Районен съд – Сандански още в събота. Директорът на ОДМВР – Благоевград допълни, че има данни, че след това лицето си е извадило медицинско свидетелство.
flashnews.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар