Home » Мнения » Що ви мразят хората?

Що ви мразят хората?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ехо? Чуваме ли се?

Тези с кредитите, за да си платят тока, се обръщат към тези с имуществата. Собствениците. Веднага добавям – с имоти придобити по изключително законен път.

Това, че се вижда къде живеете, дразни. Ражда завист. По телевизиите показват разни красоти като в холивудски филм. Законни. Не защото нямате право на някоя колибка, в която да се подгънете коляно. Имате.

Ама на!

Да, тези с кредитите ви завиждат. Завиждат на живота ви, на възможностите ви. Завиждат, че всеки ден от седмицата може да спите в различна стая, а някои по-успешни и на различен етаж в колибките ви.

Завиждат на това, че децата ви могат да учат където си искат и да не бъдат закачани от уличните дилъри на наркотици. Че могат да станат хора.

Завиждат ви за затворените комплекси, в които живеете. За частната охрана. За служебните луксозни автомобили. За каменните дувари с камери. За черните стъкла на автомобилите. За прическите на кучетата ви – по пет стотака.

Завиждат за невероятните ви бизнес умения. Как от нищо правите милиони. Как всичко при вас е законно и изрядно. Колко сте успешни. Как може да менажирате обръчи от фирми като професионални жонгльори.

Завиждат ви заради възможността да си лекувате болестите в чужбина. Да ядете чиста от отрови храна. Кюфтетата в столовата ви да струват жълти стотинки и да са от месо.

Завиждат за това, че може да излизате във ваканция по половин година. Да не ходите на работа. Да назначавате любовниците си на отговорни позиции и да ги кръщавате с нежното име „калинки“, докато те всъщност са хлебарки.

Толкова ви завиждат на успехите, че искат да ви видят в затвора. Безумно, но факт.

Толкова ви мразят, че дори не искат да ви избират за техни представители. Безумно, но втори факт.

Вие се избирате сами. Намирате си начини – законни. Джуркате се от партия в партия. Сменяте си възгледите и принципите. Успешно правите кариера и пари. Законно.

Тези с кредитите си го знаят. И ви мразят. Защото при тях законно е да си плащат лихвите по кредитите. Да си плащат данъците и сметките.

Завистниците виждат как живеете. Нищо, че имотите не са ваши, а на фирмата на котката на комшията. (А по случайност комшията ви е жена). Защото вие работите денонощно. Гръб не ви е останал. Живота си съсипахте за единия тризонет. Ние с кредитите го виждаме. Ама на! Гадове са този народ и завижда.

Така де. Това, че луксозните ви имоти и лъскав лайфстайл имат законен произход, няма значение. Защото, когато човек завижда, не се интересува от детайлите. Той вижда, че вие можете а той – не. Че вие ще живеете, а той ще умре.

Ето, затова ви мразят.

Това е! Ние сме народ от завистници. 80% дебили и 100% завистници. Добрата новина е, че скоро завистниците ще измрат и ще останат само дебилите.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Каква полза имаме от успели, млади и интелигентни негодници?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Регистрацията ...

Памела Андерсън скочи на даренията за „Нотр Дам“

Актрисата Памела Андерсън, която сега живее във Франция, разкритикува „милиардерите” за щедрите дарения за възстановяването ...

Исторически момент: Путин се срещна с Ким Чен-ун

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун провеждат историческа среща в руския град ...

25 април 1792 г. Ражда се Марсилезата

На 25 април 1792 г. французинът Клод-Жозеф Роже дьо Лил съчинява музиката и текста на ...

Напрежението расте! САЩ обвиниха Русия в провокация

Държавният департамент на Съединените американски щати определи като провокация решението на Русия да опрости правилата ...

Държавен служител на САЩ продавал информация на Китай

Бивш служител на Държавния департамент на САЩ се призна за виновен по обвинения за заговор ...