Home » Мнения » Ще изгладуваме небостъргачи, избити животни и самолети

Ще изгладуваме небостъргачи, избити животни и самолети

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Васил Сивов за „24 май“

Живеем в страна на мрачните вълшебства. Дъжд от апартаменти се сипе върху главите на нашите политици и те бързат да си ги напазаруват на едро. Дори и главният надзорник, който уж трябва да ни пази, и той успял да се осигури за черни дни с тераса от двеста квадрата към апартамента с размери на футболно игрище. Нека е широко на душите на нашите управници, с лека ръка да ни водят към светлото европейско бъдеще!

В същото време под носа на обрадваните граждани фирми, обзети от строителен бяс, заграбват междублокови пространства, отнемат въздуха и жизнената среда на нашите деца и внуци, издигат небостъргачи, за да задоволят неутолимата алчност на жадни за печалба предприемачи. Строят като за последно, раздават под масата комисионни на корумпирани общинари, за да получат строителни разрешения. Излиза, че в бедна страна най-лесно се става милионер, трябва само да си сложиш перде на очите.

Пробивът в информационната система на НАП бе поредното доказателство за безхаберието на нашата администрация, загрижена повече за собственото си облажване от държавата, отколкото за защитата на личните данни на гражданите. За маниакалните русофоби това беше манна небесна и те нададоха вой за нови посегателства отвън срещу нашата демокрация. Дебела професорка се затръшка пред електронните медии каква ужасна хибридна война водели коварните руснаци. Надеждите им бяха излъгани, след като се оказа, че наше момче е решило да покаже колко е скапана защитата на информационните ни системи.

И черешката на тортата – сделката за F16, грешните милиарди, които ще платим сега, за да получим след 5 години самолети с пилот и половина, с бомба и половина. Натрапчивата реклама по всички възможни медии, че получаваме най-доброто при най-изгодни условия, засилва убеждението на все повече българи, че в постигнатата договореност има нещо гнило. Забележително по низост и подлизурщина изявление на роден депутат, известен като Данчо Ментата, разкрива действителния смисъл на сключената сделка: „Ние трябва да инвестираме във военнопромишления комплекс на САЩ. Те са нашият закрилник.“

И докато управниците изпратиха така обгрижваната българска армия редом с жандармерията да воюва с хиляди свине, предназначени да бъдат избити, защото можело да бъдат заразени с африканска чума, появиха се публикации, които посочват други намерения на могъщия презокеански повелител. Поради влошените отношения с Турция се търсели варианти ядрените заряди от военната база „Инджирлик“ да бъдат прехвърлени в американски военни бази на българска и румънска територия. А както е известно, изтребителите F16 могат да носят ракети с ядрени бойни глави. С тях нашата армия гордо ще се изправи срещу руските хиперзвукови оръжия и закупените от Турция зенитни ракети С-400, които за броени минути могат да изпратят в небитието цялото наше воинство, редом с така успешно модернизираната бойна авиация.

Но такава е волята на Големия Брат. Както е казал един народен трибун: „Тръгнахме от имитация на демокрация и стигнахме до карикатура на диктатура.“

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Ути Бъчваров напуска БНТ обиден

Дълбоко обиден бил Ути Бъчваров на новото ръководство на БНТ, и по-конкретно на Емил Кошлуков, ...

Армията на Асад превзе ключов град

Армията на Башар Асад превзе ключов град в провинция Идлиб, който беше под контрола на ...

Пуснаха вендинг автомат за… автомобили

На една от улиците в Лондон се появи необичаен вендинг автомат, в който има… автомобил. ...

ТОП 5 на градовете с най-много улични камери

Най-много камери за наблюдение има в китайските градове, сочи изследване на компанията Comparitech. Прогнозите са, ...

Да се смееш или да плачеш? Поредният бисер на правителството Борисов 3 (ВИДЕО)

Поредни нелепи прояви на висш кадър от правителството „Борисов 3“. По време на гостуването си ...

Ани Цолова го удари на живот (СНИМКА)

Ани Цолова го удари на живот. По всичко личи, че бившата тв водеща е запазила ...