Home » Без цензура » „ШОУ“: Джина Иванова със смразяващи кръвта разкрития за брутална стрелба в столичния квартал „Надежда“
ШОУ Джина Иванова със смразяващи кръвта разкрития за брутална стрелба в столичния квартал Надежда
ШОУ Джина Иванова със смразяващи кръвта разкрития за брутална стрелба в столичния квартал Надежда

„ШОУ“: Джина Иванова със смразяващи кръвта разкрития за брутална стрелба в столичния квартал „Надежда“

Миналата седмица певицата Джина Иванова шокира своите фейсбук познати и приятели с новината за поредната варварска постъпка над бездомни животни. В случая става дума за котки, за които тя се грижи от години с лични средства, сама им пазарува и готви. Кастрирала ги е и се старае да са в отлично здраве. Освен, когато някой друг не се намеси, за да сътвори обратното..!

„Моля, всички приятели от ж. к. „Надежда 1” бл. 129, помогнете, ако познавате човек с въздушна пушка… става дума за стрелба преди седмица… разбрах по симптомите на животните. Днес приспах едно от любимите ми животни заради сачма в белия дроб. Този, който го е направил, да не му стига въздухът до края на живота му… както се мъчеше котката и аз бях част от този ужас..!!!”, гласи постът й в социалната мрежа. А под него, очаквано, възмущение и коментар изразяват стотици хора. Малцина от тях обаче могат реално да се поставят на мястото на Джина Иванова, чийто живот от над 20 години е свързан с това да помага безкористно на бездомните животни. Успоредно с това тя е отдадена и на музикалната си кариера, заради която често пътува из страната за участия.

– Джина, каква е тази безумна ситуация със съседа, който е прострелял с въздушна пушка три от бездомните котки, за които се грижиш? Имала ли си проблем с някой конкретен съсед?
– Наистина е безумна, да. Не съм имала спор с никого, нито такъв тип пререкания, за да изглежда обяснимо в момента подобно следствие. Дори не съм очаквала подобно нещо. Разбрах, че се е случило по котките – две от тях започнаха да куцат със задните крачета, а третата стоеше свита почти цяла седмица, само лежеше. Спря и да се храни. И аз я заведох на лекар. Понеже забелязах, че има проблем и с дишането, докторите поискаха да направим снимка. И на снимката видяха сачмите. Така разбрах, че е имало стрелба. Веднага се сетих, че и другите две котки куцат заради същото.

– За колко котки се грижиш?
– Пред блока, в който живея, са около 10, но идват и от съседни блокове. Грижа се за тях от години. И съм в недоумение кой е този човек и защо постъпва по този начин. Разпитвам постоянно хората, които са ми съседи, дали познават човек с въздушна пушка.

Вярвам, че става дума за голям човек, а не за дете.

– Зависи… Дете би могло да вземе пушката на своя баща или дядо, например?!
– Да, така е, но все ми се струва, че в този случай говорим за зрял човек. По-странното е, че никой нищо не е видял, нито пък сме чули шум от гърмежи. Не знам как гърмят въздушните пушки, но не вярвам да са дотолкова шумни.
– Какво се случи с котката, която е пострадала най-тежко от стрелбата?
– Докторът откри сачма и в коремната й кухина. Отделно имаше в белия дроб, което се оказа фатално. Цяла седмица се мъчихме да я спасим. Тя започна да получава отоци в белия дроб, задържаше течности и накрая ми предложиха да я приспят. За съжаление не можаха да я спасят. Жалко беше, но нямаше никакъв шанс за нея.

– Обикновено, когато даден съсед не харесва животните, по-конкретно кучета или котки, го изразява достатъчно гласно и на всеослушание пред останалите. В този случай не е ли имало такова признание?
– Това е така, да, но при нас не е имало такъв случай. Миналата година имахме един съсед, който се дразнеше от гълъбите. Той считаше, че те кацат умишлено на неговите прозорци, защото виждат храната за котките и чакат и те да хапнат. Но иначе той е човек, който обича котките и кучетата. Също имаше куче. Тези дни дори го видях в квартала – беше усмихнат, поздравихме се, не е ставало и дума за този случай.

– Има хора, които нелепо и неадекватно сравняват човешкия живот с този на дадена животинка, без явно да преценяват реално стойностите. Обикновено и те са тези, които възкликват гневно – как е възможно някой да помага толкова много на бездомните животни, след като има толкова бедстващи хора. Предполагам това те натъжава?
– Да, тъжно е. И все по-тъжно става, но е въпрос преди всичко на гледна точка. Няма как да обясниш на един човек нещо, което той не може да разбере. Аз съм човек, който помага не само на животинки, но и на хора, затова нямам проблем да разбера разликата.

За щастие не съм сама в това

Имам една съседка, която ми помага в грижите за бездомните животинки. Всеки ден слиза с мен, разделяме се на две – тъй като има един основен път, който минава покрай блока и друг по-отдалечен. Когато пътувам по участия и концерти, тя сама остава да се грижи за тях. Оставям й храна, всичко.

– Случаят със стрелбата с въздушна пушка стигна ли до полицията? Защото може да се окаже, че действията са били изцяло в разрез със закона…
– Възможно е, да. Не съм сигурна, че могат да помогнат, но имам съседка от друг блок, която живее в непосредствена близост до РПУ, и ще отиде да говори с полицията. Да видим какво ще последва.

– Иначе колко домашни котки отглеждате?
– Вкъщи имам 4 котки. Преди време стана така, че спасих и едно малко кученце, което беше изхвърлено. Пищя цяла нощ и аз накрая станах и го прибрах, защото беше зима, имаше сняг и беше много студено. След това му намерих приемен дом, откъдето го изпратиха в Германия и доколкото знам към днешна дата съдбата му е много добра.

– Похвално е, че някак съчетаваш многобройните участия из страната с грижите по бездомни животни, защото и двете отнемат не само време, но и много енергия.
– Така е, но аз просто много обичам животните. Знам, че са по-слаби от нас, по-беззащитни и не виждам причина да не се грижа за тях. Тези животни разчитат на нас, на хората.

– Какви участия ти предстоят на музикална сцена? Доколкото знам в момента си на турне, обикаляш морските ни градове.
– Да, аз всяка година пътувам с един фолклорен фестивал из градовете край морето. На този фестивал идват състави от различни държави – Франция, Македония, Сърбия, Русия, изобщо е много разнообразно като националности и интересно за хората. Присъстват не само много българи, но и много чужденци. А аз винаги закривам концертите с малък рецитал с мой песни, пея също и фолклор.

– За щастие все още има глад към автентичното българско звучене…
– Има, разбира се, даже много. Сега, на 7, 8 9 август с „Трамвай №5” и останалите колеги имаме концерти във Варна и Бургас. Интерес към нашата музика определено има, както и като цяло към музиката на нашето поколение.

Интервю на Анелия ПОПОВА, в. ШОУ

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Брад Пит: Анджелина съсипа живота ни и ме лиши от правото да съм нормален баща (Какво още разкри)

Брад Пит: Анджелина съсипа живота ни и ме лиши от правото да съм нормален баща (Какво още разкри)

Брад Пит не е простил на Анджелина Брад Пит и Анджелина Джоли наскоро бяха видени ...

Крисия: Слави ми липсва!

Крисия: Слави ми липсва!

Липсва ми Слави! Липсват ми моментите и хората от екипа, с които имам прекрасни изживявания. ...

НОВО 20 Похитителите на Стайков се гаврили с него, обръснали му ръцете и краката

НОВО 20: Похитителите на Стайков се гаврили с него, обръснали му ръцете и краката

Похитителите на Стайко Стайков са обръснали ръцете и краката му, споделя адвокатът му Любомир Таков. ...

Учени разкриха къде на Земята е бил изоставеният град на извънземните, все пак те са били сред нас

Учени разкриха къде на Земята е бил изоставеният град на извънземните, все пак те са били сред нас

Има неща, които науката скрива от нас. Неотдавна учените са открили на територията на Египет ...

Измамничката Мегз влиза в затвора! Менте дизайнерката се оказа печена аферистка (Разкритията ТУК)

Измамничката Мегз влиза в затвора! Менте дизайнерката се оказа печена аферистка (Разкритията ТУК)

Лустросания и надуван през последните 3 години светски сапунен балон Мегз се спука с гръм ...

Мегз дължи близо 135 000 лева данъци (Нови разкрития за дизайнерката)

Мегз дължи близо 135 000 лева данъци (Нови разкрития за дизайнерката)

Мегз продала фирмата си на социално слаб Мегз дължи близо 135 000 лева данъци. Бившата ...