Home » Крими » Шофьор с фалшиви номера в луда гонка с полицията

Шофьор с фалшиви номера в луда гонка с полицията

Шофьор отиде до магазина със спряната си от движение кола, но се забърка в големи неприятности с пловдивската полиция, предаде Plovdiv24.

Екшънът се разиграл в пловдивското село Войсил през юни. Тогава мъжът изпитвал силни болки в крака, но трябвало да си напазарува. Решил да отиде с лекия си автомобил “Киа Маджентис“, който бил спрян от движение заради нарушения на Закона за движение по пътищата. За да не буди съмнения той закачил на киата номерата от старото си рено. Врътнал ключа и тръгнал за магазина.

Ситуацията станала напечена щом на пътя му изскочили двама униформени служители, които регулирали трафика. Единият полицай опитал да стопира нарушителя с палката. Вместо да спре шофьорът завил рязко надясно и опитал да избяга.

Едно от ченгетата мигновено скочило в патрулката и започнало бясно преследване. Колегата му пък веднага спрял случаен автомобил, метнал се на пасажерското място и се включил в гонката.

Нарушителят шпорил из улиците на селото на висока скорост. Униформените многократно му сигнализирали със светлина и звук да спре, но той продължил да бяга. Накрая навлязъл в една пресечка и чак там спрял автомобила. Двамата полицаи го настигнали, легитимирали се и поискали документи за проверка. Гонкаджията отказал, а последвала справка показала, че киата е с прекратена регистрация, шофьорът – с отнета книжка, а от реното са останали само номерата.

За нарушенията мъжът бил изправен пред съда. Тъй като бил безработен, изразил съжаление и съдействал на полицията, магистратите му наложили единствено финансово наказание – глоба в размер на 1000 лева.

Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Двама задържани в Осло

Норвежката полиция съобщи, че е арестувала въоръжен мъж и жена във връзка с кражбата на ...

Разследват дали Турция е използвала химическо оръжие

Експертите от Организацията за забрана на химическите оръжия проверяват достоверността на твърденията на сирийските кюрди, ...

Европейската комисия не е доволна от Румъния

Развитието на ситуацията с реформата на съдебната система и борбата с корупцията в Румъния през ...

Шампионка олекна с 2 милиона рубли заради врачка

Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне от Сочи 2014 Аделина Сотникова е станала жертва на измамница, ...

Президентът: Приятелството е най-големият капитал между България и Япония

Държавният глава и съпругата му Десислава Радева участваха на церемонията по интронизация и на приема ...

САЩ дадоха зелена светлина на Северна Македония за НАТО

Сенатът на САЩ ратифицира протокола за членство на Северна Македония в НАТО с 84 гласа ...