Home » Крими » Шофьор на бус бушонира нагъл младеж, паркирал на спирка

Шофьор на бус бушонира нагъл младеж, паркирал на спирка

Хиляда лева глоба ще трябва да заплати шофьор на градски автобус по линия 37, който решил да се саморазправя с шофьор в нарушение и го бушонирал заради паркиране на спирка в пловдивския квартал „Христо Смирненски“. Санкцията беше потвърдена от Окръжния съд във вторник.

Инцидентът станал, след като младеж със „Сеат“ решил да спре на спирката на бул. „Пещерско шосе“, до кръстовището с ул. „Царевец“, за да си купи лекарства от намиращата се в съседство аптека. Младият мъж посетил търговския обект и отново се качил в автомобила, но забелязал, че зад него на спирката е спрял автобус № 37, управляван от обвиняемия.

Младежът опитал да премести колата си, но бил запушен от спрелия рейс. Шофьорът на автобуса решил да се саморазправи с момчето, слязъл, приближил се до автомобила и през отворения прозорец на шофьорската врата нанесъл няколко юмручни удара в областта на лицето на пострадалия. След това се качил обратно в колата на градския транспорт и продължил пътя си.

Свидетел на „уличното правосъдие“ станал друг мъж, който по това време работел в търговски обект на спирката. Той последвал рейса и го настигнал на бул. „Васил Априлов“. Била извикана и полиция.

Малко по-късно пострадалият отишъл на лекар, а специалистите от съдебна медицина заключили, че му е била нанесена лека телесна повреда – контузии на главата, гръдния кош и лек оток на носа.

Шофьорът на автобуса бил изправен пред съда. Магистратите сметнали, че в такава ситуация би следвало да запази хладнокръвие и да осигури безпрепятствено слизане и качване на пътниците, след което да продължи по маршрута си, давайки лично или чрез кондуктора, сигнал за неправилно паркираното возило.

Вместо това той решил да се саморазправи, което било в разрез с правилата за етично общуване и явно пренебрегване на социалния ред. Тъй като шофьорът имал чисто съдебно минало, бил трудово ангажиран и със семейство, магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили само 1000 лева глоба, пише „Марица“. Решението е окончателно.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Осъдиха ултраси, скочили да бият българи

Полицията в Словакия наложи присъди по бързата процедура на седем фена, които участваха в мелето ...

Напусналият Нова телевизия Ясен Дараков обоснова решението си пред ФАКТИ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Преди ...

Тотнъм отървава Реал Мадрид от Бейл?

Гарет Бейл има изход от Реал Мадрид, съобщава “Марка” на водещата си страница днес. Според ...

САЩ и Русия ще преговарят за тристранен ядрен договор

Представители на САЩ и Русия ще се срещнат утре в Женева, за да проучат възможността ...

Служител на Военна информация возил бизнесмен в чужбина

Целенасочена лъжа е, че прокуратурата извършва в служба „Военна информация” действия, свързани с чисто оперативната ...

Изкуствен интелект в Jaguar-ите

Jaguar Land Rover проучва нова технология с изкуствен интелект, която да познава емоциите ни докато ...