Home » България » Шеф в полицейския синдикат с тежък коментар за простреляния в главата униформен в София
Шеф в полицейския синдикат с тежък коментар за простреляния в главата униформен в София
Шеф в полицейския синдикат с тежък коментар за простреляния в главата униформен в София

Шеф в полицейския синдикат с тежък коментар за простреляния в главата униформен в София

„Първо искам да пожелая скорошно възстановяване на ранения служител на МВР. Това фактически е най-високата цена, която един служител може да плати за работата си. Все пак се е разминал с по-лек вариант, слава Богу. Ние наистина сме първи на места, където хора, с психически заболявания, имат моменти, в които буйстват“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ зам.-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов.

„Проблемът не е само на МВР. Определено министерството на здравеопазването трябва да подобри работата си. Има и управленски проблем – екипировката на колегите“, смята Кузманов.

Той добави, че не може да се направи паралел между сегашния случай и този в Лясковец, при който загина един служител на реда. „Все пак за там се знаеше, че обектът е имал оръжие, барикадирал се е. Тук не е така, защото дори не е било ясно, че този човек е освидетелстван в чужбина“, каза той.

„Това, което се случи е много неприятно. От него могат да се извлекат поуки. Регистър за психично болни не съществува. Инциденти с такива хора имаме всеки ден. Това обаче не би трябвало да е проблем на МВР“, каза Кузманов.

Към момента състоянието на простреляния в главата полицай е стабилно.

Припомняме, че вчера около обяд, след явяване на сигнал, униформен бе прострелян в главата, след като буйстващ мъж опитал да гръмне майка си, а тя избегнала куршума. Агресивният човек е задържан, а полицията моментално е бил закаран към „Пирогов“.

Източник: БЛИЦ

Оценките на читателите
Общо: 0 Общо гласували: 0
Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Вашият коментар

error: Внимание: Съдържанието е защитено !!