Home » България » Шеф в КФН посочи за кои шофьори „Гражданска“ ще скочи до 1200 лева с въвеждането на системата „бонус-малус”
Шеф в КФН посочи за кои шофьори Гражданска ще скочи до 1200 лева с въвеждането на системата „бонус-малус”
Шеф в КФН посочи за кои шофьори Гражданска ще скочи до 1200 лева с въвеждането на системата „бонус-малус”

Шеф в КФН посочи за кои шофьори „Гражданска“ ще скочи до 1200 лева с въвеждането на системата „бонус-малус”

Започва общественото обсъждане на проекта за така наречената система „бонус-малус”. Според предложенията тази система предвижда цената на застраховките „Гражданска отговорност” да са драстично по-високи за системните нарушители на пътя. За виновните за катастрофи с жертви и тежко ранени тя ще е с 400% по-висока и може да стигне 1200 лева.

Въвежда се и система, подобна на талоните на шофьорите. Ще се трупат „малус“ точки при всяко нарушение. А изрядните водачи ще получават отстъпка до 25% от базовата цена на застраховките.

Владимир Савов, заместник – председател на КФН, обясни в сутрешния блок на Нова телевизия каква е идеята на така наречената система „бонус-малус”

Всеки един купувач при въвеждането на системата ще трябва да внимава и да не купува коли на неизрядни шофьори, обясни Савов.

„Гражданска отговорност” застрахова автомобилите. „Постижение е, че сега се застрахова и шофьорът“, каза експертът.

Ако двама души имат една служебна кола – единият кара добре, а другият изключително лошо се гледа по-лошото, даде пример Владимир Савов. „А ако една кола се кара съвестно една година, ГО започва да пада“, обясни още той.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар