Home » Свят » Шеф подари личния си автомобил на служител (СНИМКИ/ВИДЕО)
Шеф подари личния си автомобил на служител (СНИМКИВИДЕО)
Шеф подари личния си автомобил на служител (СНИМКИВИДЕО)

Шеф подари личния си автомобил на служител (СНИМКИ/ВИДЕО)

Вечерта преди първия си работен ден, колата на студент от Алабама се счупила. След отказ от негов познат да го закара, Уолтър Кар разбрал, че няма друг избор, освен да измине 32 километра пеша. 

Телефонът му показал, че разстоянието от Доудуд до Пелам е седем часа. Въпреки това той останал верен на себе си и непоколебим в решението да отиде на работа.

„Никога не съм си представял да се откажа. Мога да бъда победен, само ако го позволя на себе си”, разказва пред Си Ен Ен Уолтър.

И така студентът тръгнал към работното си място с идеята да стигне до там преди осем часа. „Към четири сутринта ме страха полицаи. Попитаха ме защо вървя пеш в нищото. Казах им, че трудно ще ми повярват, но съм тръгнал на работа. Те ме поканиха да закусим, а след това ме почерпиха и нещо за изпът и за обяд. Тръгнах, но по-късно ме спря друг офицер, който ме попита аз ли съм Уолтър Кар. Казах му да, а той ми каза „Качвай се. Ще те закарам“, споделя още момчето.

Историята стига до неговия работодател Лука Марклин. Тъй като единствената пречка на Уолтър да бъде в компанията е намирането на надежден транспорт, шефът му решил да направи нещо по въпроса. Впечатлен от решимостта и характера на Уолтър, той решил да му подари личния си автомобил, който е произведен през 2014 година.

„Ясно е, че колата ще се използва много по-добре от него. Той е страхотен и е нашият модел за подражание“, споделя Лука Марклин.

 

Той също така стартирал кампания за събиране на средства, които да помогнат на младежа. Целта била да се съберат 2000 долара, но сумата станала 11 000 долара.

 

Уолтър Кар споделя, че е трогнат от подкрепата. Историята за човек, решен да отиде на работа навреме, трогна мнозина, които помогнаха, за да се промени един живот.


Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар