Home » Lifestyle » Сензационно пред в. „ШОУ“: Иконата Ищар разкри кой е най-големият й страх, както и какво обмисля да направи с Лили Иванова
Сензационно пред в. „ШОУ“: Иконата Ищар разкри кой е най-големият й страх, както и какво обмисля да направи с Лили Иванова
Сензационно пред в. „ШОУ“: Иконата Ищар разкри кой е най-големият й страх, както и какво обмисля да направи с Лили Иванова

Сензационно пред в. „ШОУ“: Иконата Ищар разкри кой е най-големият й страх, както и какво обмисля да направи с Лили Иванова

Израелската икона Ищар, чието истинско име е Ети Зах, се завръща в България. На 24 ноември с концерт в Пловдив ще отбележи 20 години сценична дейност. Певицата пристига в града под тепетата с 12-членен бенд и ще покаже за пореден път, че стои високо на трона с надпис „Дива“. Ищар изпълнява песните си на арабски, иврит, френски, испански, български, руски и испански език.
Вестник „ШОУ“ е една от малкото медии, които имаха достъп за интервю с Ищар. Пред наш репортер тя сподели впечатленията си от България, влечението й към йогата, както и идеята да запише дует с най-голямата ни звезда – Лили Иванова.

– 20 години сте на музикалната сцена – много или малко са? Какви равносметки си правите за това време?
– Има хора, за които и една година е много. За мен денят, в който ще кажa, че е много, ще означава, че спирам, отказвам се от музиката.
Равносметката се гради на следните неща: решимост, тежка работа и да оставам винаги здраво стъпила на земята, да гледаме напред, но винаги да поглеждаме и назад откъде идваме.

– Какви впечатления сте натрупали от България и защо избрахте Пловдив за домакин на концерта ви тази година?
– Открих България и народът тук преди повече от 15 години. Хареса ми радостта от живота, чувствеността и уважението. Това е моята гледна точка и като артист, и като човек от света, тъй като познавам много хора, обиколила съм почти целия свят. Не казвам това във всяка държава, която посещавам. Тук в действителност има нещо автентично, което трябва да бъде запазено.
Пловдив ми харесва, един път съм била само. Има някаква необяснима енергия, имам много подаръци оттам. Днес разбрах, че градът е избран за европейска столица на културата. Това още повече ме зарадва, защото Пловдив заслужава такова признание.

– Задавали ли сте си въпроса кое е най-ценното, магичното, с което привличате най-силно българската публика? Ние сме капризен народ…
– Необяснимо е, както не можеш да кажеш защо се влюбваш в даден човек и какви качества трябва да притежава. Струва ми се, че има нещо магическо. Наистина го има това привличане към мен, но не мога да си го обясня. И не си поставям такъв въпрос. Уважавам нациите, различията между хората, искреността, любовта. Това излъчвам със своята музика и смятам, че това привлича българската публика.

– Освен по работа били ли сте в България на почивка – на планина или море?
– Не, нямам време. Когато си взимам отпуск, предпочитам да съм на някой изолиран остров, обкръжена от семейството. Тази година отидохме с децата до САЩ – Йо Йорк, Аризона, различни култури показвахме на децата. Отидохме и до Бахамите, заведохме ги на един остров.
Предпочитам докато работя, да разглеждам и да оценявам красотите на света. Когато си на почивка с деца, не е същото нещо.

– Разбрах, че преди концерта в Пловдив ще има практикуване на йога с ваше участие. Кога се запалихте по това?
– На 23 ноември ще се проведе йога мероприятието. Аз съм запалена по йогата от четири години. Събират ми се 9 часа в три курса на седмица. Това продължи 2 години и половина, след което се случи инцидентът с коляното и бях два месеца с патерици. През това време знаех, че йогата ще ме възстанови.

– Има ли превратен момент в живота ви, заради който преоткривате йогата?
– Йогата я открих съвсем случайно. В началото се интересувах от друго и посетих много известен център, за да практикувам пилатес. Имах болки в гърба. Жената, с която имах среща, много се забави и аз имах две възможности – или да я изчакам, или да тръгна. Предпочетох да остана и да правя нещо. Поканиха ме да се включа в йога курса. И така тя промени изцяло начина ми на живот, на дишане, на мислене, а не само проблемите ми със ставите. Йогата не е само трениране на тялото, а и на мозъка.

– Овладели ли сте напълно медитацията?
– Има няколко вида йога, които се занимават с медитация. На мен най-много ми харесва Ащанга виняса йога, което е по-динамично и тонизиращо. Накрая завършваме с медитация. Не може да се медитира от първия момент на започване, това е процес, учим се да овладяваме тялото и дишането си, правим неща, на които не знаем, че сме способни, и ни дават самоувереност. Сега разбирам защо практикуващите йога в повечето случаи са столетници.

– Много пъти сте споделяли, че имате силна интуиция. Пренебрегвали ли сте я някога и това водило ли е до някакви проблеми?
– Дали съм имала проблем (замисля се)?! Не, защото много се вслушвам в интуицията си. Дори всички основания на света и във Вселената да ми бъдат представени, за да ми кажат да направя дадено нещо, ако не го чувствам – не го правя. Пропуснала съм много неща в кариерата си, защото не съм чувствала, че трябва да ги направя. За обкръжението ми това е пропуснат шанс, докато за мен не е.

– Познавате ли български изпълнители и имате ли предложения за съвместни песни с някои от тях освен дуетa с Цветелина Янева?
– Има една ваша певица, която обожавам. Става въпрос за Лили Иванова и преди няколко години се заговорихме да направим дуо. Попаднах на тази шармантна артистка, която ме накара да мисля за Джони Холидей във Франция. Тя изпълни една песен на испански – „Камино“, която много ме докосна. Огромно удоволствие беше за мен да се срещна с нея. Не търся само сътрудничество, адмирирам песните, които имат продължителност. Имам чувството, че тя прави това, което иска. Тя е шефът (смее се).

– Има ли шанс да се осъществи това дуо?
– Надявам се! Аз съм в издирване на артисти, но това са душевности, всеки си има историята, своята кариера… Както обичам да откривам света, така обичам да откривам и хората.

– Да разбирам тогава, че всичко е въпрос на преговори между вас и Лили Иванова?
– Не става въпрос само до преговори, а до наличието на песента. Дадената песен трябва да ни трогне и двете. Като любовна история – трябва да има чувство.
– Какви са ст
раховете ви?
– Имам фобия от гущери и змии, полудявам просто! Също така ме е страх много от акули. Опитвам се все пак да не използвам отрицателни слова и когато ме питат как ще умра, аз отговарям: „В добро здраве“. Страхувам се от скоростта, с която се променя светът. Имам деца и се притеснявам много, но оставам позитивно настроена.

– Покрай честите гастроли по въздух имате ли страх от летене със самолет?
– Имаше един такъв момент на притеснение, но не чак фобия. Сега не ме е страх от самолети, но виж кораби не обичам. Не се чувствам добре, когато не мога да контролирам какво се случва под водата.

– Бихте ли се съгласили да участвате в някое риалити предаване? В българския „ВИП брадър“ имаме примери за гостуващи световни звезди…
– В музикален формат бих участвала с най-голямо удоволствие. Имах покани да участвам във „ВИП брадър” в Израел и Франция, но това е извън всякаква дискусия. Искам да ме познават хората от моето обкръжение. Но когато говорим за музикален формат като „The voice” – да, бих участвала. Всичко, което е свързано с личния живот – не.
Във Франция имаше едно риалити, в което дадена група тръгва към някакво място по света. Целта е максимално бързо да се стигне – с такси или както намери. Много е приятно и имах покана, бях се и съгласила. Точно тогава се случи инцидентът с мен, счупих си крака и нямаше как да се включа. Иначе говоря много езици и затова ме каниха, дори ми казаха, че мога да спечеля. Много съм взискателна към себе си и трябва да съм в най-доброто си състояние и да победя.

– Може ли човек да бъде щастлив и в професионален, и в личен план?
– Какво означава щастлив?! Вярвам в моменти на щастие. До 2016 г. бях щастлива, но през 2017 г. се случи нещо – това значи ли, че не съм щастлива?! Към днешна дата щастливите моменти са, че съм майка, имам деца. Но това не са щастливите моменти, когато съм била на 20 години. Трябва да сме бдителни и ако имаме тежки моменти, да осъзнаем, че благодарение на тях ние оценяваме щастливите. Когато не познаваш лошото, не можеш да кажеш, че си щастлив. Просто нямаш съпоставка. Това е балансът в живота, трябват и двете.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ

в. Шоу

Източник: Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Гримьорът Кирил Чалъков разказа уникални истории за Лили Иванова и Парис Хилтън (СНИМКИ)

Гримьорът Кирил Чалъков разказа уникални истории за Лили Иванова и Парис Хилтън (СНИМКИ)

Кирил Чалъков, мъжът, който гримира родни и световни звезди, като Лили Иванова, Ел Макферсън и ...

Пълен обрат! Проговори екс полицая, обвинен, че е изнасилил 2 пъти за 1 нощ жена в Благоевградско

Пълен обрат! Проговори екс полицая, обвинен, че е изнасилил 2 пъти за 1 нощ жена в Благоевградско

Бившият граничен полицай от Благоевград Ат. Коцев, който  бе обвинен от жената, с която живее ...

Стефан Данаилов проговори за голямата трагедия в живота си през тази година!

Стефан Данаилов проговори за голямата трагедия в живота си през тази година!

Румен Радев в момента се доказва като политик и до края на мандата ще стане напълно ...

Психопат преследвал Лили Иванова

Психопат преследвал Лили Иванова

Ако засечете някъде по улиците Лили Иванова, ще видите, че тя винаги се движи, придружавана ...

Интервю с Албена Вулева: Правя черни магии

Интервю с Албена Вулева: Правя черни магии

Албена Вулева е сред най-отявлените участници в последния сезон на „Биг брадър“. Тя не се ...

Скандал! Лили Иванова изнудвала кмет за 50 бона

Скандал! Лили Иванова изнудвала кмет за 50 бона

Той я поканил да участва в концерт за посрещане на новата 2019 година на площада, ...