Home » Свят » Сензационен обрат за убийството на Захарченко: Набеденият за килър, който бе един от най-приближените му, се оказа… мъртъв
Сензационен обрат за убийството на Захарченко: Набеденият за килър, който бе един от най-приближените му, се оказа... мъртъв
Сензационен обрат за убийството на Захарченко: Набеденият за килър, който бе един от най-приближените му, се оказа... мъртъв

Сензационен обрат за убийството на Захарченко: Набеденият за килър, който бе един от най-приближените му, се оказа… мъртъв

Освен лидера на проруските сепаратисти в украинската Донецка област Александър Захарченко, при атентата в центъра на Донецк вчера е загинал и неговият бодигард, а още 12 души са били ранени. Това съобщи днес министърът на здравеопазването на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Опришченко, цитиран от местни медии.

Късно снощи се появи непотвърдена версия за убийството, според която извършител на деянието е един от охранителите на лидера, който е изчезнал от момента на взрива.

Опришченко добави, че петима от пострадалите са настанени в болница без пряка опасност за живота, а на седем е оказана амбулаторна помощ.

Захарченко бе убит при взрив в ресторант в центъра на Донецк снощи. Властите в ДНР са задържали няколко заподозрени за убийството, които, според местните медии, казали, че Киев е причастен към престъплението. По-рано Украинската служба за сигурност отрече да има някакво отношение към атентата в Донецк, уточнява Канал 3.

Изпълняващият длъжността лидер на другата проруска самопровъзгласила се Луганска народна република Леонид Пасечник обяви 3-дневен траур, считано от днес, във връзка с гибелта на Захарченко. А и.д. външният министър на ЛНР Владислав Дейнего заяви, че убийството на лидера на ДНР няма да повлияе на Минските споразумения.

„Мисля, че няма смисъл да се говори за това. Минските споразумения са единственият инструмент за мирно уреждане (на военния конфликт в Източна Украйна), и това, че един (човек) излезе от строя не означава, че движението напред няма да продължи“, каза той, цитиран от информационния център на на ЛНР. 

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар