Home » Свят » САЩ заплашват Франция заради…

САЩ заплашват Франция заради…

Американското правителство обмисля как да отговори на плановете на страни като Франция и Великобритания, които възнамеряват да въведат данък за интернет гигантите, съобщи представител на министерството на финансите, цитиран от Reuters.

Чип Хартър, който отговаря за международните данъци във финансовото ведомство, заяви, че тези данъци „са зле замислени и че е за предпочитане да се започне глобална данъчна реформа в рамките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

След като не успя да обедини европейските си партньори към този план, Франция представи миналата сряда проект за данък от 3 процента върху оборота на Google, Apple и други международни интернет гиганти, без да се отказва от надеждата да се постигне решение на международно равнище в рамките на ОИСР.

Данъкът с ретроактивно действие от 1 януари 2019 година засяга трийсетина дружества. „САЩ се противопоставят на всяко предложение за данък върху дигиталните услуги, независимо дали е във Франция или във Великобритания, изтъкна Чип Хартър пред журналисти в Париж преди предвидените за тази седмица преговори в ОИСР.

По думите му последните френски предложения са твърде дискриминационни спрямо американски компании. Някои отдели от нашето правителство обсъждат дали това дискриминационно отношение ни дава право по силата на търговските договори на СТО, допълни той.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Airbus тества самолет с албатрос крила

Авиационният конструктор Airbus направи нов тип самолет, като идеята за крилата е заимствана от албатросите ...

Глутница псета убиха домашно куче

Група кучета нападнали и нахапали немска овчарка в двор в село Острово. Сигналът за случилото ...

Русия спря производството на спътници ГЛОНАСС

Руското правителство е прекратило финансирането на серийното производство на спътници ГЛОНАСС-К заради недостига на вносни ...

ДСБ няма пари, за да върне 50 000 лв. партийна субсидия

Около 50 000 лева имат да връщат на републиканския бюджет от ДСБ заради по-големите партийни ...

Отравянето на Скрипал е било инсценирано?

Племенницата на бившия двоен агент Сергей Скрипал – Виктория Скрипал предполага, че спецслужбите на Великобритания ...

Никол Кидман нажежи страстите с разголена СНИМКА

На 52 години, но все още изумителен секс символ! Никол Кидман взриви мрежата с гореща ...