Home » Технологии » САЩ кляка на Huawei

САЩ кляка на Huawei

Сагата за забрана на Huawei не показва никакви признаци за достигане на своя край, но това не е изненадващо, тъй като все още е рано. Както беше казано, Google отмени лиценза за Android на китайската компания, като беше принуден да го направи по изискване на Тръмп. Междувременно Министерството на търговията на САЩ ефективно забави някои от последиците от тази заповед с 90 дни, започвайки от днес.

В този период Huawei ще може да закупи стоки, произведени в Америка, „за да поддържа съществуващите мрежи и да предостави софтуерни актуализации на съществуващите Huawei телефони“, се казва в доклад на Reuters. Въпреки това, „на компанията е забранено да купува американски части и компоненти, за да произвежда нови продукти без лицензи, които вероятно ще бъдат отказани“.

САЩ

Така отмяната на лиценза за Android е задържана за 90 дни, което означава, че през това време Huawei все още може да сертифицира актуализациите на операционната система с Google за съществуващи телефони. Дали това време ще бъде достатъчно дълго, за да се гарантира, че съществуващите апарати на Huawei ще получат актуализация за най-новият Android Q остават да се види, но предполагаме, че китайската компания ще направи всичко възможно това да стане.

Huawei все още не може да пусне нов телефон, който да не е вече сертифициран от Google, за да използва услугите му. Honor 20 и Honor 20 Pro, които стартират утре вероятно вече са преминали през този процес, така че те са „безопасни“, а сгъваемата Mate X може да е в същото положение. Но за телефони, които ще стартират по-късно през годината, изглежда, че не ги чака нищо добро.

Отлагането, което Huawei получи, изтича на 19 август и може би САЩ и Китай ще изгладят нещата дотогава с по-нататъшни търговски преговори.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Община Царево вече глобява за палатки и каравани на плажа

Въпреки ветото на президента върху забраните за къмпингуване община Царево вече налага солени глоби за ...

Пускат тол системата от 16 август

Системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, за пътните ...

Къде има най-голям шанс да ви върнат портмонето

Ако си изгубите портмонето, шансът да ви го върнат в Германия е по-голям, отколкото в ...

Българин ще е лицето на ЕК в Хърватия

Европейската комисия назначи българина Огнян Златев за началник на представителството на ЕК в хърватската столица ...

BMW с 10 хиляди Нютонметра (ОБНОВЕНА)

ОБНОВЛЕНИЕ: В отговор на запитване на Roadshow инженер от BMW е уточнил броя на Нютонметрите. ...

Икономист: Намаляване на ДДС ще даде тласък на потреблението

Намаляването на ДДС и въвеждането на диференцирана ставка ще даде тласък на потреблението. Това обяви ...