Home » България » Сашо Диков: В БНТ стават ужасяващи неща

Сашо Диков: В БНТ стават ужасяващи неща

Първият обявил, че ще участва в конкурса за нов шеф на БНТ Сашо Диков, разкри скандални неща за битуването на Българската национална телевизия в ефира на ТВ Евроком. В качеството си на първи обявил се кандидат, Диков е посетил БНТ, а впечатленията му за състоянието на телевизията не са никак добри.

Ето какво заяви Диков в ефира на ТВ Евроком:

“От една обиколка за 30-40 минути в БНТ, онова, което ми направи впечатление е, че почти всичко беше празно. Столът в БНТ не работи от вчера. Промяната за 15 години е размяната на местата на мъжката и женската тоалетна“, заяви Диков.

“Пазарният дял на всички канали на БНТ е едва 1%, това е шок и ужас. Според статистиката БНТ се гледа дневно от 20 000 човека. Аз също се шашнах, защото никога не съм предполагал, че срещу 67 млн. лева се получава 1% процент пазарен дял. Приходите от реклама също са в порядъка на процент, процент и нещо“, позова се на получена информация журналистът.

“Според закона частните телевизии могат по 12 минути реклама на час да пускат, а БНТ има право да пуска реклами 15 минути на денонощие, от които само 5 минути в праймтайма между 19:00 и 22:00. БНТ не може да изпълни и тези минути“, заяви още Сашо Диков.

“Знаеш ли колко коли има БНТ? 160 автомобила, от които 86 леки. Първото нещо, което Коко Каменаров прави, когато печели конкурса, е да си направи ремонт на кабинета. Вариант 1 – 200 000, вариант 2 – 100 000, а отчети няма“, добави той.

“Никъде в документите няма колко струва “Стани богат“. Където и да погледне човек – изумява се. Според финансовия отчет БНТ дължи 13 милиона просрочени и още 5-6 милиона, които са изискуеми. Това, което искам да направя, е всичко това да стане ясно. Онова, което става в телевизията е ужасяващо“, допълни известният български журналист Сашо Диков.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пристигна във френския курорт Биариц, където от днес до ...

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание!

Започващата днес среща на върха на Г-7 ще бъде тежко изпитание за единството и солидарността ...

Жена от народа с минало в излишък

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вагонът ...

Ердоган отлита за Русия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде във вторник на еднодневно посещение в Русия, потвърди ...

Радев: На Шипка на клеветата строшен бе зъбът

В жарките дни на август 1877 година съдбата на българския народ бе на кръстопът. Надеждата ...

Десподов: Продължавам да бъда футболист на Каляри

Най-добрият български футболист за 2018 година Кирил Десподов отрече слуховете, че се разделя с Каляри. ...