Home » България » Съпругата на самоубилия се фараон се поболя

Съпругата на самоубилия се фараон се поболя

За пореден път не беше даден ход на делото срещу фалиралата Дупнишка популярна каса, причината бе представена молба за отлагане от съпругата на самоубилия се бизнесмен Георги Близнаков – Ивона. Жената депозирала болничен пред магистратите, в която посочила, че страда от невротично заболяване и не се чувства физически и психически добре след случилото се със съпруга ѝ.

„На основание чл. 271, ал. 2, т. 2, съдът определи – не дава ход на делото. Отлага и насрочва същото за 28.10.2019 г. и 25.11.2019 година. Призовани ще бъдат подсъдимата и всичките 247 пострадали“, обяви председателят на състава, съдия Надя Георгиева.

Само преди 4 дни процесът отново не тръгна, като причина за това стана смъртта на Георги Близнаков. 62-годишният мъж реши да си спести проблемите с правосъдието и скочи от 7-я етаж на жилищен блок в Благоевград.

Георги Близнаков и съпругата му Ивона попаднаха под ударите на закона преди 3 години. Срещу тях тръгна разследване за данъчни престъпления и лихварство.

Близо 250 са опарилите се от Дупнишката популярна каса, на които са обещавани лихви до 16%, пише Монитор. В ръководената от Близнакови „Дупнишка популярна каса“ потънаха около 4 млн. лв., след като подмамиха хората с обещания високи лихви.

Разследването срещу семейството се проведе от Пловдивската окръжна прокуратура, след като Близнакови промениха адресната регистрация на Дупнишката популярна каса от Дупница в Пловдив.

Малко по-късно с решение на ВКС, делото беше прехвърлено на Кюстендилски окръжен съд, тъй като по-голямата част от опарилите се са от Кюстендилска област. Припомняме, че Близнаков се хвърли от високите етажи на блок в ж. к Запад преди дни и загина на място.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Венци Стефанов скочи срещу психоложките

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се обяви против присъствието на жени психоложки в националния отбор ...

Кирил Домусчиев: Не ни достига работна ръка

„България е добро място за инвестиции. Това, което не ни достига, е работна ръка“, заяви ...

Най-добрите секс пози за различни видове оргазъм

Известно е, че жената може да достигне до поне 4 вида оргазъм чрез стимулация на ...

Приходите на хотелите с 1,5% ръст до 166 млн. лв.

Приходите на хотелите от нощувки през септември са 166,7 млн. лв., което е с 1,5% ...

Мечка унищожи седем кошера в Смолянско

От началото на ноември Групата за бързо реагиране към РИОСВ – Смолян е проверила общо ...

В Ювентус очакват извинение от Роналдо

Футболистите на Ювентус очакват нападателят на отбора Кристиано Роналдо да се извини за поведението си ...