Home » България » Съпругата на Гунди изригна след лъжа, изречена по БНТ!
Съпругата на Гунди изригна след лъжа, изречена по БНТ!
Съпругата на Гунди изригна след лъжа, изречена по БНТ!

Съпругата на Гунди изригна след лъжа, изречена по БНТ!

Тиражирането на неистина ме вбесява, написа Лита Маркова
Вдовицата на Георги Аспарухов – Гунди Величка Маркова се вбеси заради неправилно твърдение за легендата на Левски и българския футбол. Публикуваме написаното от нея във „Фейсбук“:

„Преди малко, гледайки едно предаване на БНТ – „Спортисимо“, се изумих от едно твърдение, което въобще не кореспондира с истината. Лошото е, че това твърдение се разпространи благодарение на една книга с доста грешки, наречена „Непознатият Гунди“. Очевидно той остава непознат и за авторите, но това е друга тема. Та в тази книга авторите съобщават, че първият гол на световно първенство е вкаран в Чили 1962 от Георги Соколов и е „приписан“ на Георги Аспарухов. Странното е, че авторите дори не са се постарали да попитат живите участници в това Световно.

 

Да оставим настрана и факта, че никой досега, включително и Соколов приживе, не са поставили под съмнение авторството на гола от Аспарухов. Пиша това не защото се чувствам засегната като член на семейството му. Но защото някой се опитва да вмени непочтеност на Георги Аспарухов, защото той, видите ли, си приписвал чужда заслуга. Съжалявам за това, че се доверих на авторите на въпросната книга. Но не мога да се примиря със съзнателни или не инсинуации по отношение на почтеността на Георги Аспарухов. Наясно съм с оправданията на авторите, но на тази грешка беше реагирано още в онези далечни години, което личи от материалите, засягащи нашите участия в световните първенства. Извинявам се за дългото писание, но тиражирането на една неистина ме вбесява така, както и разпространението на всеки фалшификат“, написа Лита Маркова в профила си в социалната мрежа.


Блиц Спорт

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар