Home » Спорт » Съмнителните договори на БФС започнаха да изплуват

Съмнителните договори на БФС започнаха да изплуват

5,5 мил. лв. е отпуснала държавата на Българския футболен съюз за развитие на детско-юношеския футбол между 2015 и 2018 година. За три години министерството отпуска на БФС малко над 1 милион лева за футболни екипи, разкрива bTV.

Българският футболен съюз е купувал екипи за юноши от афганистанска фирма. Медията разкрива, че за последните 3 години, от 2015 до 2018, са отделени 1 милион лева на 3 транша по 336 000 лв, подписани от Красен Кралев и Борислав Михайлов. Финансовите средства е трябвало да послужат за 11 хиляди екипа и 1800 топки. Самият договор е сключен с „Белал Сохайб“, която е от Афганистан.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов казва, че няма представа какво е това дружество. Попов допълва, че големите фирми не проявяват интерес, защото цените са много ниски. Договорът между „Белал Сохайб“ и БФС е за екип на стойност 25 лв. Проверката на bTV показва, че от Италия са намерили екипи за 20 лв.

През 2016г. и 2017г. държавата отпуска още 672 000 лева за екипировка, но изпълнителят е друг – „КОСМОС КИДС 2013“. От медията намират Мария Хакимзада (името ѝ е записано под един от договорите с БФС) на адреса на дружеството. Тя отрича за подобни договори и твърди, че не е подписвала.

Сметките на bTV показват, че Футболният съюз е платил за доставка на 33 600 екипа за 3 години, тоест екип за всяко пето момче в България на възраст между 10 и 14 години.

Антон Попов твърди, че няма злоупотреба. Президентът на ФК „Легия“ (Рударци) Никифор Никифоров пък отрича да е получавал екипировка, както и неговите колеги от региона.

Наскоро пък проучване на dsport показа,че с топките, с които се играе в българското първенство са с логото на полската лига „Екстракласа“. За тях БФС също е получил стотици хиляди левове от държавата.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Три вида работни визи във Великобритания

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън съобщи, че при победа на предстоящите избори през декември ще ...

Део пропи ракия във Фермата

След като цяла година не близна грам алкохол, водещият на тотото по bTV Део се ...

Престъпници на служба: по следите на бившите нацисти

Две години след края на войната Райнхард Щрекер напуска Германия и отива в Париж. Той ...

Проф. Лъчезар Филипов: Извънземни, голи като охлюви, отвличат хора!

57 вида извънземни са описали изследователите, които са прибирали останки от паднали кораби. Това заяви ...

Йордан Цонев: Никой не каза откъде идват тези 8 лв.

Никой не ни казва откъде са взети тези 8 лева за партийната субсидия. Това заяви ...

Вече има задържан заради расисткия скандал в дербито на Манчестър

Привърженик на Манчестър Сити е бил арестуван заради расистките обиди, отправени от него по адрес ...