Home » Имоти » С тази услуга по-лесно избирате жилище

С тази услуга по-лесно избирате жилище

Бурното развитие на високите технологии несъмнено се отразява на процеса на търсене на нов дом – било то за покупка или за наем. Русия е поредният пример за това. Там все по-мощно навлизат т.нар. VR турове. Чрез виртуалната реалност клиентите разглеждат предимно двустайни жилища. Те са убедени, че този нов начин на огледи се пести време и се облекчава целия процес по намиране на мечтания дом.

Анкета сред потребителите също така показва, че преобладаващата част от купувачите предпочитат жилища между втория и четвъртия етаж. Интересно е да се отбележи, че предпочитанията зависят от възрастта на клиентите – колкото по-стари са те, толкова на по-нисък етаж предпочитат да живеят. Младите предпочитат апартаменти от петия етаж нагоре.

Превес има на купувачите, които търсят жилище за себе си. На второ място остават тези, чиято цел на придобиване е инвестиционна. Всеки десети купува имот за роднина. Най-важният фактор при покупката за всички анкетирани е цената. На второ място остава състоянието на имота, а на трето – локацията.

Близо 70% от купувачите търсят имот в родния си град. Клиентите на възраст между 18 и 24 години обаче са заинтересовани от покупката на жилище в друг град.

Над половината от тези, които вече са си купили жилище, са изгубили между един и два месеца в търсене. На близо 25% от анкетираните това им е отнело над два месеца до половин година. 44% от клиентите са преглеждали обяви или са ходели на огледи всеки ден, а 30% – два или три пъти в седмицата.

С тази услуга по-лесно избирате жилище
Русия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

18 октомври 1918 г. Екзекутиран е ген. Радко Димитриев

На 18 октомври 1918 г. героят от войните за обединение на България ген. Радко Димитриев ...

Ювентус ще предложи нов договор на Дибала

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала може да получи предложение за нов договор след отличното си ...

Дипломатически подвиг

Споразумението между Великобритания и ЕС е дипломатически подвиг. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, ...

Двустранният стокообмен с Бавария надвишава 1 млрд. евро

На годишна база двустранният стокообмен с Бавария вече надвишава един милиард евро, като за 2018 ...

В германските кланици се работи и по над 16 часа

Констатирани са редица сериозни нарушения, и то системни, казва министърът на труда на провинция Северен ...

Гледаме в нета дали кръчмата е била проверявана

В скоро време ще можем да проверяваме дали кръчмата, където сме избрали да ходим е ...