Home » Свят » Руската мафия вече е с нов бос – вижте кой е той!
новият бос на руската мафия

Руската мафия вече е с нов бос – вижте кой е той!

Русия има нов криминален авторитет. На изключително тайна среща бе избран нов „вор в законе“.

Това е Олег Раменски – Шишкан. Това е своеобразен прецедент в законите на руския криминален контингент. Самият Шишкан е със славянски произход, а такъв не е избиран от много време. Той се смята за един от най-влиятелните славянски бандити и голям подмосковски авторитет. Приемникът на Шакро Младия е избран след дълъг подбор, няколкомесечно договаряне и гласуване. Мястото за шеф на руската мафия се оказа вакантно, след като на 12 юли 2016 година бе задържан за изнудване Шакро Младия – 55-годишният Захари Князевич Калашов, руски гражданин, родом от Тбилиси.

Управлението на Шакро бе рекордно кратко. Той смени Чичо Хасан – Аслан Усоян, също с произход от Тбилиси.

Чичо Хасан бе застрелян със снайпер в центъра на Москва през януари 2013 година. За новия лидер Олег Шишканов се знае, че е бил изключително близък до знаменития Япончик, който през 1992 година успя да измести кавказките групировки от криминалния бизнес на Русия. Шишкан получава титлата си „вор в законе“ през 1992 година.

Коронован е в хотел „Измайловски“ от известните криминални авторитети Махарбек Каргаев (Руслан), Захари Калашов (Шакро Младия) и Валерий Длугач (Глобус). Самото му приемане става с личното одобрение на Япончик. От информацията в медиите по това време става ясно, че лично от Кремъл идва заповед до спецчастите да възпрепятстват избора. Шишкан излежава първото си и единствено наказание от 1981 до 1991 година.

Осъден е за изнасилване и убийство, но на практика поема вината на двама свои приятели, застрашени от разстрел.

По това време е едва 18-годишен и едва по-късно става ясно, че не е извършвал никакви престъпления, а просто е искал да спаси другарите си от смъртна присъда. Изборът на Шишкан за лидер на руската мафия е интересен и с друго, пише Блиц. В криминалните конфликти той се явява като миротворец и винаги е опитвал да уреди напрегнатите ситуации с минимум човешки жертви. В реалния свят е и уважаван бизнесмен. Той е страстен любител на футбола.

Източник: Факти.бг

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар