Home » Свят » Русия и Китай сплотяват редиците

Русия и Китай сплотяват редиците

Москва и Пекин взаимодействат активно в интерес на укрепването на международната сигурност и стабилност. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров преди да се срещне с китайския си колега Ван И, предаде ТАСС.

„Като цяло руско-китайското взаимодействие е един от ключовите фактори за поддържането на международната сигурност и стабилност, за оформянето на многополюсното устройство на света“, каза Лавров.

Той отбеляза, че Китай е ключов партньор на Русия на световната сцена. „Държавите ни сътрудничат тясно на най-различни многостранни площадки, включително ООН, Г-20, ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество), БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), РИК (формата Русия-Индия-Китай), работим по съвместяването на интеграционните потенциали на ЕАИС (Евразийския икономически съюз) и „Един пояс, един път“ с перспектива за формиране на голямо евразийско пространство“, допълни той.

„Разширява се търговско-икономическото сътрудничество, инвестиционното сътрудничество, взаимодействието във високотехнологичните отрасли, в търговската сфера“, добави руският министър. „Ценим и нашето военно, военнотехническо сътрудничество, взаимодействието по линия на правоохранителните органи, в това число в борбата с тероризма, наркотрафика и организираната престъпност“, посочи той.

Китайският външен министър Ван И призова Москва да противодейства заедно с Пекин на маниера на някои страни да използват клеветата и лъжата, за да постигат политическите си цели.

Русия и Китай сплотяват редиците

„Днес клеветата и очернянето са един от методите за провокация. Може да се окаже, че когато такива клевети и лъжи прозвучат сто пъти, накрая може да се възприемат като истина. Това не е добре.

Колкото по-голяма е държавата, толкова по-голяма отговорност има тя, но, за съжаление, сега колкото по-голяма е държавата, толкова по-своеволно се държи тя“, каза той.

Русия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Смразяващи подробности за клането в Петрич

54-годишният Васил Василев, който едва не уби жена си днес около обяд в Петрич, вече ...

Мъж наръга няколко пъти съпругата си в Петрич

Мъж наръга жена в Петрич. Инцидентът стана днес около обяд в дома на семействотo. При ...

Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пристигна във френския курорт Биариц, където от днес до ...

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание!

Започващата днес среща на върха на Г-7 ще бъде тежко изпитание за единството и солидарността ...

Жена от народа с минало в излишък

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вагонът ...

Ердоган отлита за Русия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде във вторник на еднодневно посещение в Русия, потвърди ...